Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA U PODSUSEDU

Cedevita izborila majstoricu u Zadru

Cedevita Zadar
Antonio Bronić/Pixsell
22.05.2010.
u 19:17

Naguravali su se najprije Kovačević i Car, a potom i Opačak, Perić i Marsh, no nitko od njih nije prijavljen pa će svi igrati u utorak.

Pobjedom nad Zadrom (83:76) Cedevita je izborila treću utakmicu u polufinalu doigravanja. Gosti su izgubili jer su njihovi igrači s klupe ubacili samo dva koša, a Cedevitini 33.

– Naši igrači s klupe bili su ispod razine. Na plus dva za Cedevitu 32 sekunde prije kraja Plaistedu je suđen nepostojeći prekršaj na Baždariću za dva slobodna bacanja. Sudac je tu pogriješio, na što sam ja reagirao impulzivno i dobio tehničku. No, i domaći trener prelazio je crtu igrališta pa nije dobio tehničku. Pogrešnu odluku na našu štetu vidjeli smo i u polufinalu Kupa, kada Periću nije suđen koš u silaznoj putanji lopte – žalio se gostujući trener Jusup.

Domaći trener Aco Petrović pohvalio je energičnost svojih igrača, pa tako i Kovačevića, koji se pri kraju susreta zakvačio s Carom. Njihovu naguravanju pridružili su se još i Perić, Opačak i Marsh, i svi oni su isključeni. Srećom po oba trenera, delegat i suci nisu nikoga prijavili pa će svi nastupiti u majstorici u utorak u Zadru.

Ključni Cedevitin čovjek bio je Marino Baždarić (25 koševa, 6 skokova, 7 asistencija), a tamnoputi Marsh je solidno nadomjestio centra Žižića (17 koševa, 10 skokova). Poput Baždarića i Rudež je ubacio četiri trice (16 koševa) pa je vanjska kanonada donijela domaćinu priliku za ulazak u finale. Kod Zadrana je opet prednjačio krilo Hrvoje Perić (21 koš, 11 skokova), koji je čudesnom lakoćom sam zabio 15 od prvih 19 Zadrovih koševa. Stipčević je ubacio 20, a Car 14.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije