Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nba doigravanje

Cavsima prva protiv Bostona, briljirao LeBron

LeBron James
AFP
02.05.2010.
u 11:24

Košarkaši Clevelanda startali su pobjedom protiv Bostona u njihov međusobni konferencijski NBA polufinale na Istoku. U subotu su navečer Cavsi na svom parketu slavili 101:93.

Na kraju je semafor pokazao relativno ugodnih +8 za Boston, makar činjenice govore da je Boston na poluvremenu imao 11 razlike viška (54-43), te da je dvije minute prije kraja bilo samo 93:92 za Cleveland. No, neizvjesnost je na kraju izostala.

Upitno je bilo kako će reagirati James u ovom ogledu, jer je u zadnjoj utakmici prethodnog kruga protiv Chicaga ozlijedio desni lakat, no proglašeni MVP je bio na najvećoj mogućoj razini, makar je tijekom utakmice često mimikom davao do znanja da nije sve savršeno po pitanju te ozljede.

Zabio je 35 poena uz odličan 50-postotni šut (12-24). Dodao je svemu i po sedam skokova i asistencija, ali je isto tako dobio odličnu pratnju u Mo Williamsu koji je upisao 20 poena uz pet skokova i šest asistencija. Akcijom večeri, pak, proglašeno je zakucavanje organizatora igre Cavsa Moa Williamsa preko Paula Piercea.

- Naravno da sam znao da može zakucati. Mo može puno toga - hvalio ga je LeBron.

Rajon Rondo je sa 27 poena, šest skokova i 12 asistencija bio predvodnik Bostona za kojeg je dobro igrao i Kevin Garnett (18 poena i 10 skokova), a razloge poraza možda bi mogli jedino potražiti u šutu za tri poena (4-16, 25 posto). Prvi šuter Ray Allen je tako pogodio samo dvije od sedam trica.

Iduća, druga utakmica, igra se u Clevelandu u ponedjeljak.

Zanimljivo je reći da Cleveland ima omjer 10-0 u serijama koje je otvorio pobjedom.

 

NBA doigravanje, polufinale Istočne konferencije:

Cleveland - Boston 101:93 (James 35p, 7s, 7a, Williams 20p, 5s, 6a / Rondo 27p, 6s, 12a)

Cleveland vodi u seriji 1-0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije