Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIN KUP

Car uoči Splita: Ne smijemo podcijeniti Zagreb

\'16.03.2011., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Savska 30, Zagreb - NLB liga, 26. kolo, Zagreb CO - Crvena zvezda. Mario Kasun. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
Autori: Dražen Brajdić, Antonela Vukorepa/VLM
15.02.2012.
u 10:37

U Trnskom zagrebačko-dalmatinska polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Zagreba i Zadra te Cedevite i Splita

Cijelu sezonu parket u Trnskom bio je u ''stand-by'' aranžmanu, Zagreb je kao euroligaš gostovao u Draženovu domu i Areni, no legendarna dvorana dočekala je svoja dva dana slave. Danas i u četvrtak ugostit će završnicu Kupa Krešimira Ćosića te će mravi u vlastitoj kući pokušati obraniti prošlogodišnji naslov. U polufinalu će na Zadrane kojima su ''oteli'' domaćinstvo i ''uskratili'' Darija Šarića. Momčad iz Višnjika vodeća je u A1 ligi, u četvrtfinalu je senzacionalno izbacila Cibonu, a kao da to nije dovoljno, treneru Vladimiru Androiću puna je kapa i vlastitih problema. Već dva tjedna, od poraza kod Olimpije u produžecima, igračima su noge olovne, i protiv najlošijih se muče.

– Osim što evidentno podcjenjujemo nominalno slabije protivnike, u zadnje vrijeme igramo kao okovani, kao da smo u strahu od toga što će se sutra dogoditi. No, ovo je idealna prilika da ga se riješimo i da ostatak sezone bude opušteniji. Imamo velika očekivanja, a jesu li realna, vidjet ćemo – rekao je strateg mrava.

Da je razina samopouzdanja u svlačionici na niskim granama, potvrdio je i ''insider'' Mario Kasun, lanjski MVP završnice, koji će nositi kapetansku vrpcu umjesto Krune Simona.

– U glavu nam se uvukla nervoza, bojazan da ne ponovimo iste pogreške kao u prethodnim utakmicama pa teško živimo ovih dana. Zadar ni na sekundu ne smijemo podcijeniti!

Osim ozlijeđenog kapetana, postoje šanse da će zagrebaši zaigrati i bez Seana Maya. S Montegranarom se dogovaraju financijski detalji transfera te radna dozvola, no s Amerikancem se dogovara da odigra još i ovaj turnir.

Stigla je i jedna dobra vijest od liječničke službe.

– Mulaomerović se priključio treninzima i moći će nam pomoći 15 do 20 minuta. Simon ne može ni potrčati, a Morović nije ni blizu povratku – izvijestio je trener Androić.

Drugi susret poluzavršnice još je jedan zagrebačko-dalmatinski okršaj. Igrat će ga Split i Cedevita koju je lani u ovoj fazi izbacio od HKS-a blokirani Zadar, s mladim igračima.

Briljirali su tada Miro Bilan i Marko Car, obojica danas u Anzulovićevoj momčadi koja čeka prvi pravi domaći trofej.

– Ove godine preozbiljna smo momčad da bismo si dopustili takav kiks. Lanjski neuspjeh bit će nam dodatan motiv, no nikoga ne smijemo podcijeniti. Ponajprije ne domaći Zagreb koji nas je pobijedio u posljednjoj utakmici – najavio je Car neplanski i predviđanja za finalnu utakmicu.

Sportski direktor, ali odnedavno opet igrač Splita, Nikola Vujčić, kaže:

– Predstavili ste nas kao neku egzotičnu vrstu s juga, no činjenica je da su Zagreb i Cedevita kvalitetom ispred nas.

 

Srijeda, polufinale

Split – Cedevita 17.15 sati

Zagreb – Zadar 19.30 sati

Četvrtak

Finale 20 sati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije