Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na naslov

Burić: U Ciboni bi ugođaj bio gospodski, u Trnskom je domaći

'07.05.2011 ,Sutinska vrela, Zagreb -  12. kolo kosarkaske lige za prvaka izmedju domacina Cedevite i gostiju Zagreba. Petar Babic; Dontaye Draper; Ante Masic Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
01.06.2011.
u 08:09

Velika je navala na ulaznice, zanimanje uvelike premašuje kapacitet dvorane od 2500 mjesta. Zagreb i Cedevita u srijedu (20.15 sati) igraju drugu utakmicu finala prvenstva

Košarkaši Zagreba u svom Trnskom imaju priliku prelomiti finalnu seriju protiv cedevitaša. Povedu li mravi s 2:0, teško je vjerovati da Cedevita bez Vukušića i Wrighta može izboriti tri pobjede u nizu i osvojiti naslov.

– Na prvu smo utakmicu zakasnili, no optimizam mi daje to što smo u takvim situacijama bili nekoliko puta ove sezone i izvukli smo se. Moramo u susret ući s više želje i energije, jer ipak je to finale – ističe Cedevitin trener Aleksandar Petrović suočen s potrebom mijenjanja igre.

Wrightov izostanak prisilit će ga da više, u paru s Draperom, igra Princ, pa bi protok lopte mogao biti bolji. A valjda će cedevitaši shvatiti da moraju ići i na igru pod košem, a ne samo na prodor i otvaranje šuteva. Imaju dva centra koji igraju leđima košu (Žižić, Edwards) i koji mogu Žoriću stvoriti teškoće, no to u prvoj utakmici nisu činili.

Zanimanje za utakmicu je golemo, prekosavski Zagreb bit će uz svoje mrave, no u školsku dvoranu u Trnskom, s 2500 sjedala, neće stati svi koji bi htjeli. Unatoč tome, upravo su igrači tražili da se finale igra u Trnskom, a ne u Draženovu domu gdje se baš i ne osjećaju kao domaćini.

– Ondje bi bila gospodska atmosfera, ovdje će biti domaća – ističe Bura.

Ono o čemu Petrović često govori - o umoru svoje momčadi - iščitava se i iz brojki - to im je već 65. utakmica ove sezone! No, finale je, pamtit će se samo prvak i umor pravim profesionalcima ne smije biti alibi, pa tako ni Draperu koji je od munjevite lokomotive postao teretni vagon.

Za razliku od Zagreba, Cedevita ni ovaj put nije održala konferenciju za novinare već je mailom poslala izjave trenera i igrača. No, ništa novo. Tako je bilo i u seriji s Cibonom. Petrović ne voli mikrofone i pera kada je ovako napeto.

Aleksandar Petrović,

Cedevitin trener

Nekoliko puta ove sezone gubili smo uz lošu igru, pa bismo u sljedećoj utakmici igrali jako dobro

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije