Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Bryant i Gasol odveli Lakerse do 2-0

Kobe Bryant
Reuters
20.05.2010.
u 09:16

Branitelji naslova u NBA ligi, košarkaši Los Angeles Lakersa, slavili su i u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Phoenix Sunsa, ovoga puta rezultatom 124:112.

Iako se u posljednju četvrtinu ušlo s izjednačenim rezultatom (90:90) Lakersi su na krilima Paua Gasola i Kobea Bryanta došli do vodstva 2-0 u seriji.

Gasol je predvodio strijelce domaće momčadi u Staples Centeru s 29 koševa, od čega 14 u posljednjoj četvrtini, dok je Bryant zabio 21 koš uz slab šut iz igre 8/18, ali je zato sjajno razigravao momčad te je upisao 13 asistencija.

Nakon što je Bryant Sunsima zabio 40 koševa u prvoj utakmici, Sunsi su ga u drugom dvoboju pokušavali češće udvajati, što je on iskoristio za upisivanje najvećeg broja asistencija od bilo kojeg igrača Lakersa u doigravanju nakon 1996. godine i Magica Johnsona.

- Puno nam je olakšalo utakmicu što je Gasol pod košem dovršavao akcije. Dobro smo prilagođeni protiv različitih stilova obrane. I protiv udvajanja i protiv zone pronalazimo rješenja – rekao je Bryant, kojem je u drugoj utakmici zaustavljen njegov niz od šest uzastopnih dvoboja u doigravanju s 30 ili više postignutih koševa.

Ron Artest zabio je 18 koševa, a Lamar Odom 17 uz 11 koševa za aktualne prvake koji su slavili u osmoj uzastopnoj utakmici u doigravanju, dok su njihovi navijači u završnim minutama skandirali: “Želimo Boston!”.

Najbolji u redovima Phoenixa bio je Jason Richardson s 27 koševa, Grant Hill ubacio je 23 koša (14 u trećoj četvrtini), Jared Dudley 15 (sve iz trica), dok je Steve Nash uz 11 koševa upisao i 15 asistencija. Najveće zvižduke kod gostujućeg sastava od strane domaće publike zaradio je Amar'e Stoudamire (18 koševa i 6 skokova) zbog komentara nakon prve utakmice da je učinak Lamara Odoma (19 koševa i 19 skokova) iz prve utakmice bio "sretan".

Treća utakmica serije na rasporedu je u nedjelju u Phoenixu. 

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

LA Lakers (1) – Phoenix (3) 124:112 (Gasol 29k, 9s, 5a, Bryant 21k, 13a, Odom 17k, 11s / Richardson 27k, Hill 23k, Nash 11k, 15a)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije