Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A baš ih je krenulo

Bomba iz Cedevite: Trener Maljković dao ostavku!

'15.11.2012., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, skupina C, 6. kolo, KK Cedevita - Zalgiris Kaunas. Bozidar Maljkovic.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
20.11.2012.
u 13:37

Nitko ne zna točan razlog odlaska, a vjerojatno će se više znati nakon klupske presice u 16.30 sati

Božidar Maljković više nije trener Cedevite! Kao bomba odjeknula je ova informacija u košarkaškim krugovima u utorak oko podneva.

Ostavku dao preko menadžera

Otkrivamo da je u 11 sati ujutro Maljkovićev menadžer nazvao klub i rekao da je trener zatražio raskid radnog odnosa. Nije u tom trenutku dao nikakvo obrazloženje. Momčad će u Milanu, na euroligaškoj utakmici, voditi pomoćnik Jakša Vulić, a vidjet će se za nedjelju i susret s Partizanom. Govorkanja su da će Cedevitu preuzeti Aco Petrović, ali službenog kontakta još nema.

Maljković je u nedjelju navečer nakon utakmice sa Szolnokijem otišao u Sloveniju, ponedjeljak je bio slobodan dan u klubu, trebao je danas voditi trening, ali je došla obavijest...

- Danas u 11 sati me nazvao Maljkovićev agent Ivo Nakić i rekao mi da Maljković odustaje od daljnjeg angažmana. Neugodno me iznenadio, nisam, vjerovao da se to može dogoditi. Nazvao sam ga odmah i u razgovoru s njim vidio da on nema snage dalje voditi momčad. Teško mi je reći koji je njegov razlog jer onaj koji mi je naveo nije dostatan za takvu odluku koja uopće nije sportska - kazao je Matej Mamić.

Podsjetimo, slavni košarkaški trener hrvatskog je doprvaka preuzeo ovo ljeto, a iako je Cedevita krenula nešto lošije u sezonu, u zadnjih 10-ak dana upisali su dvije euroligaške pobjede protiv Caje Laborala i Žalgirisa, treći su u ABA ligi...

- Potpisali smo s njim na 2 godine, nismo s time bili najzadovoljniji, ali vjerovali smo u njega. Doveli smo igrače koje je sam izabrao, čak i nakon ozljede Tomasa van našeg budžeta doveli smo Gelabalea, pokušali smo zadovoljiti njegove prohtjeve.

Požalio se da je izoliran

Naglasio je kako su imali dobru komunikaciju.

- Funkcionirali smo dobro iako se nismo u svemu slagali, i zato me čudi da prije najvažnije utakmice sezone trener odlazi. Ne znam za sukob trenera i igrača, on je vrlo autorirtativno vodio i treninge i utakmice. Ako je i bio neki manji sukob, nije bio bitan. A između trenera i uprave premoisnica sam bio ja i tu nije bilo problema.

Zašto njegovo opravdanje nije dostatno?

- Požalio se da je izloiran, što po meni nije istina. Na dnevnoj bazi komunicurali smo on, ja, Novosel, stalno smo bili s njima, ali ljudski i profesionalno bilo bi da dođe, a ne da saznajem informacije iz Ljubljane.

Razlozi nisu politički

Srpski mediji pišu kako se Maljković naljutio jer su igrači slavili oslobađanje Gotovine, da je Tomas došao pijan na trening zbog slavlja... Usto, navode kako mu je uprava zabranila da kazni Tomasa. U klubu su ovu informaciju demantirali.

Jesu li razlozi odlaska politički?

- Ne vjerujem, on je izrazito apolitičan, omiljen u svim dijelovima Hrvatske, a ne mogu komentirati je li mu netko iz Beograda nešto sugerirao.

Tomas?

- Priča oko Tomasa je glupost, da je pijan došao na trening ja bih ga prvi kaznio, trener ne bi ni morao - dodao je Mamić te nastavio:

- Strašno sam ljut, zbog korektnosti smo to trebali riješiti razgovorom i pokušati ublažiti njegove stavove. Kad netko ovako prekine ugovor klub bi trebao imati obeštećenje, pokušat ćemo zaštiti sva naša prava.

Novi trener?

- Ne znam, nismo ovo očekivali, nećemo žuriti...

Jakša Vulić bio je prvi Božin pomoćnik:

- Situacija je i mene iznenadila, premalo je vremena prošlo da bih mogao o tome govoriti, moram pripremati momčad za Milano.

Bracey Wright je kazao:

- Iznenađen sam ali to se događa u sportu. Moramo se sabrati, a u ovakvim situacijama, momčad se ili raspadne ili ćemo se potpuno dignuti. Znam jedino da nije bio sretan rezultatima.

Ključne riječi

Komentara 8

DH
dalibor.hren
16:54 20.11.2012.

Najbolji potez od dolaska u Cedevitu!

JA
JackRussell
17:57 20.11.2012.

Odlična stvar! A sada dovesti Spahiju koji je slobodan!

PN
premda_nije
15:09 20.11.2012.

20.11.2012. u 14:06h logot je napisao/la: pa sta je cudno tu,uzeo im trofazni 400 milja eura i onako ladno im kazao caoss drugovi kako sam i pisao prije 3 mjeseca sta ce biti sa ovim Bozom koji nije nista napravioo u tom umjetnom klubu ratnog profitera i svercera tedeskog,sina Svetozara inace jevreja porijeklom.Ovaj gad i lopov tedeski uzeo pare Hrvatima i dosao srbin i uzeo njemu pare,i ko je koga nasamario zakljucite sami. ---- :))))) Mislim da je ipak bilo sve unaprijed dogovoreno. cedevita će ga potpisati kao na godinu dana, a platiti su ga htjeli i mogli samo na par mjeseci. Razliku u raskidu su ukalkluliralui odmah u startu. Tko zna koliko je samo bilo "backhanda" u igri?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije