Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA - PARTIZAN 55:85

Bogdanović: Partizan nam je održao lekciju i pošteno nas pregazio

Giriček
Uspješan povratak - Giriček Marko Lukunić/Pixsell
28.12.2010.
u 22:09

Cibose su samljela trojica tamnoputih igrača. Oni su zabili 53 od 85 koševa (Gist 24, Jawai 16, Jerrells 13).

Premda su imali pripremljenu pozornicu za veliku predstavu – Draženov dom bio je pun – cibosi su doživjeli najveći domaći poraz u regionalnoj ligi u povijesti kluba (55:85). Taj podatak je još bolniji jer im je osmi poraz u NLB ligi nanio najveći rival Partizan gurnuvši ih na 12. mjesto. A gostujući trener Vlade Jovanović, Vujoševićev učenik, nije imao milosti. Uživao je u mljevenju nekad velikog rivala. Tražio je intenzitet u obrani i u posljednjoj četvrtini, kad je već sve bilo gotovo. 

– Večeras je umrla moja velika sportska ljubav – kazao je jedan razočarani kolega zapitavši se kada će Cibona nakon ovakve mizerije ponovno napuniti dvoranu.

Tako loše osjećali su se i mnogi među onih 5500 gledatelja koji su ušli u dvoranu. Oni koji su ostali u redu pred blagajnom, bez ulaznice, barem nisu morali svjedočiti očajnom nastupu Ciboninih razigravača i sveopćoj nemoći domaćina. Jerrells je udavio Stipčevića, a Vragović se pred toliko ljudi nije snašao. Očajni Cibonin trener Radulović kod 35:56 odlučio je pet minuta igrati bez razigravača, s krilom Bogdanovićem na organizatoru igre.

 – Ispričavam se publici po tko zna koji put nakon loše predstave. Partizan nam je pokazao kako se igra košarka, pogotovo obrana, i što je timski duh te su nas pošteno pregazili. Istina je da i daljem imam ponuda za odlazak, no ja želim ostati. Uostalom, nakon ovakve utakmice veliki klubovi me neće niti htjeti  – iskren je bio kapetan Bogdanović.

Nakon deset dana stanke, Radošević nije mogao ništa pa je čak 16 minuta igrao tek pridošli Ante Krapić, za kojeg nam je predsjednik Lovrić opovrgnuo da mu je rođak. Ante se barem borio, što se ne može reći za sve vukove koje su samljela trojica tamnoputih igrača crno-bijelih (Gist 24, Jawai 16, Jerrells 13). Trudio se ne razočarati i povratnik Giriček (13 koševa), koji je, nakon sedam mjeseci neigranja, izgledao spremniji od nekih suigrača.

– Prelako smo izgubili. Moramo se učiti nositi s pritiskom, s kontakt-igrom, ne smijemo se povlačiti iz nje – ustvrdio je Giriček, jedini cibos koji je uz Zubčića (13 koševa, 7 skokova) zaslužio prolaznu ocjenu.

Na upit novinara pribojava li se, nakon ovakva debakla, otkaza od nove uprave kluba, Cibonin trener Radulović je kazao:

- Ne strahujem od otkaza. Smjenjuju me otkako sam se počeo baviti trenerstvom. To je takav posao.

Ključne riječi

Komentara 19

CA
CastrumFF
08:00 29.12.2010.

Dobro, istina je da je Partizan dobar. Ali, minus 30!!! Ozbiljan klub, kao što Cibona želi da bude, ne može si dozvoliti minus 30 u svojoj dvorani, da ne govorim o Euroligi, gdje je imala omjer 0:10. Cibona je danas peta liga!

BU
budisvoj
22:39 28.12.2010.

sve na burzu...

GU
Gustavo
23:44 28.12.2010.

Mogu dovest najboljeg trenera, ali bez playmakera neće ići, dobro su i prošli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije