Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Atlanta prošla, Lakersi poveli

Pau Gasol
Reuters
03.05.2010.
u 09:47

Košarkaši Atlanta Hawksa posljednji su izborili četvrtfinale NBA doigravanja odnosno polufinale Istočne konferencije pobijedivši u sedmoj utakmici Milwaukee u svojoj dvorani 95-74.

Uvjerljivom pobjedom Hawksi su se iskupili pred svojim gledateljima za poraz u petoj utakmici, kada su propustili devet poena prednosti u posljednje četiri minute došavši nadomak ispadanja.

Njihov najbolji igrač bio je centar Al Horford sa 16 koševa i 15 skokova, dok je debitant u doigravanju, krilni igrač Jamal Crawford, dodao 24 koša.

U polufinalu Istočne konferencije Atlanta će se sučeliti boljepostavljenom Orlandu. Prva utakmica igra se u utorak. Košarkaši Magica odmaraju se od prošlog ponedjeljka, kada su "pomeli" Charlotte 4-0 u seriji.

Prvu su utakmicu polufinalne serije na Zapadu, između Los Angeles Lakersa i Utah Jazza, u Staples Centeru dobili domaći košarkaši. Pobijedila je kalifornijska momčad 104-99, a Kobe Bryant ubacio je 11 od svog 31 poena tijekom četiri posljednje minute utakmice, direktno time riješivši pitanje pobjednika.

Pau Gasol statistički je bio prvi čovjek dvoboja s 25 koševa, 12 skokova i pet blokada.

Već treću godinu zaredom ove se dvije momčadi sastaju u konferencijskom polufinalu. Lakersi su u dvjema prethodnim prilikama bili bolji.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija, četvrtfinale:

Atlanta (3) – Milwaukee (6) 95-74 (Horford 16k, 15s, Crawford 24k / Ilyasova 13k, 11s)

Atlanta je dobila seriju 4-3

Zapadna konferencija, polufinale:

LA Lakers (1) – Utah (5) 104-99 (Gasol 25k, 12s, 5 bl, Bryant 31k / Williams 24k, 8a)

Lakersi vode u seriji 1-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije