Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE

Andrić u Cedeviti: Imao sam opcija, ali privukla me Euroliga i Maljković

Lukša Andrić
Igor Kralj/Pixsell
25.07.2012.
u 14:22

Nakon što je u svoje redove vratila Braceyja Wrighta, Cedevita se pojačala hrvatskim reprezentativcem

Dvadesetsedmogodišnji Dubrovčanin Lukša Andrić (29. 1. 1985.) potpisao je u srijedu jednogodišnji ugovor s KK Cedevitom. 208 cm visoki krilni centar u Cedevitu stiže nakon odrađenog dvogodišnjeg ugovora s turskim Galatasarayem s kojim je igrao Eurokup i lani Euroligu. Prošle je sezone s istanbulskom momčadi igrao polufinala turskog kupa i prvenstva te je osvojio President Kup. U 19 nastupa u Euroligi prosječno je ubacivao 11,1 koš uz 4,2 skoka, a u 36 nastupa u turskom prvenstvu upisivao je po 8 koševa i 3,7 skokova.

– Što reći o Cedeviti nego sve naj. Klub raste iz sezone u sezonu, stigao je, eto, i do Eurolige. Moram priznati da sam nakon Galatasaraya imao više opcija, no odlučio sam se za povratak u Hrvatsku, u Cedevitu i zbog Eurolige, zbog odličnog trenera i zbog informacija da se slaže prava, jaka momčad što me svakako, zbog mojih ambicija, privuklo – rekao je Andrić nakon potpisa ugovora.

– Stižem u vrlo ambicioznu sredinu, željnu dobrih rezultata i trofeja, no sada mi je teško procjenjivati dosege jer roster još nije posložen. Euroliga nije bauk. Treba se dobro pripremiti i otpočetka krenuti ozbiljno pa ćemo vidjeti. Samo napominjem da su trofeji i moja osobna ambicija.

Andrić je u pet sezona provedenih u Ciboni (2005.-2010.) osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske uz jedan osvojeni Kup Krešimira Ćosića. Nakon nastupa za U-20 reprezentaciju Hrvatske u Brnu 2004. i Moskvi 2005. Lukša Andrić igrao je za B-reprezentaciju Hrvatske. Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari, a za hrvatsku seniorsku vrstu nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. uz prosjek 7 koševa i 2,8 skokova te na Europskom prvenstvu u Litvi 2011. uz prosječna 4 koša i 2,4 skoka. Trenutačno je na pripremama A-reprezentacije uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013.

Lukša je trenutačno u Osijeku na reprezentativnim pripremama. Igrat će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. ovoga ljeta.

– Cedevitinim pripremama priključit ću se po završetku reprezentativnih akcija, vjerujem u dobroj formi. S trenerom Maljkovićem još nisam razgovarao, ali o njemu sam čuo sve naj. Dovoljno je pogledati što je sve u karijeri osvojio pa je sve jasno. I on je veliki razlog mog dolaska u Cedevitu. Kažem, vjerujem u još jednu klupsku stubu više, siguran sam da ćemo složiti dobru momčad i kako ćemo napraviti dobar rezultat ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije