Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedili budućnost

Aco: Tomas je zarazio suigrače svojom agresivnošću

Cedevita (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
20.12.2012.
u 19:54

Košarkaši Cedevite pobijedili su Budućnost iz Podgorice u 14. kolu ABA lige, što im je izrazito važna pobjeda za plasman na Final Four

Cedevitin Ličanin Predrag Šuput još je jednom dokazao da je posve isplativa klupska investicija. Najstariji igrač na terenu (35) bio je i najbolji igrač domaćina u pobjedi nad Budućnosti (84:75). Zagrepčani sada od Podgoričana imaju dvije pobjede više i međusobni omjer 2-0 što u završnici regionalne lige može biti iznimno važno.
Sve do posljednje četvrtine Cedevita je s "đetićima" vodila izjednačenu bitku, no onda su domaćini ubacili u viši stupanj defenzivnog angažmana.

- Ključno je bilo to što je Marko Tomas zarazio suigrače svojom agresivnošću, što nam je bilo prijeko potrebno. Nedostaje nam još jedan, možda dva igrača, da igramo s potrebnom energijom za takvu obranu koju smo sada u stanju igrati ne više od 15-20 minuta - kazao je trener Aco Petrović potvrdivši da je razigravač Panathinaikosa Kitchen pred vratima kluba.

Znajući da njihovi domaćini traže i krilnog-centra, poduzetni Crnogorci ponudili su svog bivšeg člana Vladimira Dašića (208 cm), igrača kojeg je nedavno otpustio Bešiktaš. Protiv njegova dolaska ništa ne bi imao niti igrač utakmice Šuput (22 koša, 4 trice, 9 skokova, 3 osvojene lopte) koji bi s njim dijelio minutažu. Osim veterana Šuputa, dobru je napadačku večer imao i Bracey Wright (24 koša, trice 3-6), a u pravom trenutku razbudio se i centar Lukša Andrić koji je osam od svojih 12 koševa ubacio u posljednjoj dionici. Upravo su centri u obrani bili najtanji dio Cedevitina bedema pa je Amerikanac Lee zabio čak 23 koša, najviše ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije