Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMSKA KARIJERA

Kao vino: I na pragu mirovine, ludi Englez ruši rekorde!

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Leicester City
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/3
24.10.2022.
u 21:40

Nedavno je proslavio deset godina od dolaska u klub koji je postao najveće iznenađenje u povijesti Premiershipa.

O različitim bi se živopisnim nogometašima mogle napraviti zanimljive ekranizacije, a jedan od njih svakako je Jamie Vardy. Iako je nedavno napunio 35 i više nije predvodnik Leicestera, legendarni Englez uspio je srušiti novi rekord.

Naime, Leicester je u nedjelju na gostovanju kod Wolverhamptona slavio s uvjerljivih 4:0. Vardy je s klupe ušao nakon sat vremena igre i u 79. minuti postigao posljednji gol na utakmici, svoj prvijenac u Premiershipu u novoj sezoni. I došao do novog jubileja.

Time je, naime, postao prvi igrač u povijesti lige koji je nakon navršene 30. godine zabio 100 golova kroz natjecanje. Uz navedeni pogodak, dosad je upisao četiri asistencije, a Leicester je trenutno na 16. mjestu s 11 bodova.

Pamtili su i bolje dane, pogotovo onu nevjerojatnu 2015./16. i čudesni ekipni podvig koji ih je vodio do naslova prvaka Engleske. Vardy je te sezone zabijao golove u 11 ligaških utakmica zaredom, što je još uvijek rekord prvenstva.

Doista filmska priča iskusnog napadača, koji je sve do 25. godine igrao po nižim ligama na Otoku. Transfer u Leicester realizirao je u ljeto 2012., a iako je kroz godine bilo govora o potencijalnom transferu, poglavito u Arsenal, Vardy je ostao na King Power Stadiumu.

U lipnju 2015. debitirao je i za englesku reprezentaciju, nastupivši i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu. Leicesterova 'devetka' usprkos godinama ugovor s klubom ima na još dvije sezone.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte: Elon Musk objavio da kupuje Manchester United no onda je uslijedilo razočaranje za navijače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije