Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan nastup

Kadeti Futsal Dinama osvojili jak turnir u Švicarskoj

Futsal Dinamo
Grgur Zucko/PIXSELL
14.12.2015.
u 12:59

Sjajan dojam koji su kadeti Dinama ostavili na ovom turniru dodatno je pojačala činjenica kako su u prvu petorku turnira uvrštena dva Dinamova igrača, vratar Tomislav Hercigonja i Ivan Penava.

Kadeti Futsal Dinama ovog su vikenda nastupili na turniru u Fribourgu, gdje su ostvarili sjajan rezultat osvojivši ovaj vrlo jak međunarodni turnir. Dinamo je nastupio u skupini A zajedno s domaćinima, momčadi Fribourg Old Fox, Kickers Luzern, Yverdon Sport i UFT Bulle. 

Upravo je momčad UFT Bulle bila prvi protivnik izabranicima Matije Capara, a u izrazito neizvjesnoj i čvrstoj utakmici, Dinamo je uspio slaviti rezultatom 1:0 zahvaljujući pogotku Nike Jurkića. Nakon vrlo dobrog starta slijedila je utakmica protiv Kickers Luzerna koja je bila preslika prvog nastupa na turniru i s isto takvim završetkom. Pobjeda od 2:1 ostvarena je uz dva pogotka Ivana Penave. 

Ivan je inače mlađi brat prvotimca Futsal Dinama Hrvoja Penave, a po prikazanom na turniru u Švicarskoj vrlo brzo mogao bi naslijediti starijeg brata. Treća utakmica donijela je i najtežeg protivnika u skupini, domaću momčad Fribourg Old Fox. U skupini od pet momčadi, prolazak u daljnju fazu natjecanja ostvarile su momčadi koje su zauzele jedno od prva četiri mjesta, a s obzirom na to da je Dinamo ostvario uvodne dvije pobjede, i prije trećeg kola plasman u četvrtfinale bio je osiguran. U utakmici trećeg kola Dinamo je doživio prvi poraz, domaćin je bio uvjerljiv rezultatom 4:0.

Drugog dana turnira odigralo se posljednje kolo natjecanja po skupinama, kao i završnica turnira. Yverdan Sport bio je protivnik Dinama u tom posljednjem kolu i ujedno i treća momčad protiv koje su kadeti uspjeli ostvariti pobjedu. Ponovno pobjeda od 2:1, i ponovno dvostruki strijelac za Dinamo, ovoga puta to je bio Domagoj Picak. 

Dinamo je tom pobjedom zauzeo drugo mjesto u skupini A, što mu je donijelo trećeplasiranu momčad skupine B, FC Richemond. Potpuna dominacija od samog početka utakmice rezultirala je uvjerljivom 3:0 pobjedom i plasmanom u polufinale. Strijelci za Dinamo bili su Mateo Čekol, Ivan Penava i Domagoj Picak. 

U polufinalu ponovno su se susreli s momčadi Kicker Luzerna koju su pobijedili 2:1 u skupini, a isti se rezultat ponovio i u ovoj utakmici. Pogotke vrijedne finala za Dinamo su postigli Antonio Prša i Domagoj Picak. U finalu su se sastale dvije momčadi koje su u svojim skupinama zauzele druga mjesta, ali su zato suvereno promarširali završnicom i zasluženo odmjerili snage za pobjednika ovog renomiranog turnira. 

Nasuprot Dinama našla se momčad Stade Lausanne koja je u polufinalu deklasirala Team Sense rezultatom 5:0. Finalna utakmica bila je protkana nervozom s obje strane, uzrokovane važnošću utakmice i mislima na trofej pobjednika turnira. Jedini pogodak na utakmici djelo je Antonija Prše, koji je odlučio pobjednika za veliko slavlje Dinama. Sjajan dojam koji su kadeti Dinama ostavili na ovom turniru dodatno je pojačala činjenica kako su u prvu petorku turnira uvrštena dva Dinamova igrača, vratar Tomislav Hercigonja i Ivan Penava.

Futsal Dinamo poziva sve svoje navijače da ih podrže u srijedu, u 20.45 kada kadeti nastavljaju svoje prvenstvo utakmicom protiv Novog Marofa. Utakmica će se odigrati u dvorani Martinovka, a kao uvertira ovom dvoboju poslužit će prvenstvena utakmica juniora Dinama koji će se u 19.30 suprotstaviti Uspinjači. 

>>Futsal Dinamo i u Australiji

Komentara 3

TO
tomo300ac
16:40 14.12.2015.

Koga zanima ova debilana? Kadetski futsal. Gluplju stvar u životu nisam čuo.

ED
europski dinamo
17:05 14.12.2015.

Docek? Karusel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije