Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se službeno priopćenje

Južnoamerički savez pristao na zahtjev: Chapecoense će biti upisan kao osvajač Copa Sudamericane

Chapecoense
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
02.12.2016.
u 19:39

Kolumbijci su od Južnoameričkog nogometnog saveza tražili da se naslov pobjednika dodjeli brazilskoj momčadi, što je naišlo na odobravanje širom svijeta

Chapecoense će biti upisan kao osvajač trofeja Copa Sudamericane. Brazilski klub je u finalu trebao igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala.

Nažalost, taj dvoboj neće se igrati zbog zrakoplovne nesreće u kojoj je život izgubilo 19 igrača Chapecoensea, a ukupno je poginula 71 osoba.

Tri igrača brazilske momčadi preživjelo je tragediju koja se u utorak dogodila u Kolumbiji.

Kolumbijci su od Južnoameričkog nogometnog saveza tražili da se naslov pobjednika dodjeli brazilskoj momčadi, što je naišlo na odobravanje širom svijeta.

Kolumbijski klub je već izborio Copu Libertadores za iduću sezonu, a naslovom u Copa Sudamericanu, pravo nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju dobio bi još jedan kolumbijski klub. 

Kada bi Atletico prepustio naslov Chapecoenseu postoji mogućnost da se netko od kolumbijskih klubova žali, što je malo vjerojatno.

Globo prenosi da je Južnoamerički nogometni savez pristao na zahtjev Atletica da naslov dodjeli brazilskoj momčadi, a odluku bi uskoro mogli proglasiti službenom.

Chapecoense bi tako sljedeće sezone trebao igrati u Copa Libertadoresu, te će biti zaštićen od ispadanja u niži razred natjecanja u Brazilu sljedeće tri sezone.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
09:11 03.12.2016.

Bravo za Kolumbijce!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:16 02.12.2016.

Bravo!

BO
bojnik
05:12 03.12.2016.

Smijesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije