Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U ODBOJCI (Ž)

Jurko: Kamo je nestala ta kap sreće?

\'11.08.2011, Park Hallera, Dabrowa Gornicza, POL, III Gedenkturnier Agatha Mroz Olszewska, Kroatien vs Slovakei, im Bild DAMIR JURKO - COACH OF CROATIA TEAM. Foto © nph /  Newspix/ Przemek Charatynow
Pixsell
26.09.2011.
u 15:37

S jednom pobjedom i dva poraza odbojkašice Hrvatske otišle su s Europskog prvenstva.

A još je nakon subotnje pobjede nad Turskom (3:0) sve izgledalo puno drugačije.

– Nedostajala nam je kap sreće za prolaz dalje. Da se razumijemo, nije ovo nikakvo opravdanje, ali igrali smo u najtežoj skupini, s dvostrukim europskim prvakinjama Italijom, s Turskom čija su dva kluba igrala na završnom turniru Lige prvaka, a  jedan je osvojio, te s Azerbajdžanom čiji je jedan klub osvojio kup CEV-a, a drugi igrao u finalu Lige prvakinja – rekao je izbornik Damir Jurko.

Ponudit će izbornik i nevjerojatnu priču.

– Ne bi bilo nerealno da smo došli do finala. Nisam lud. Da smo ovdje imali Sennu Ušić s kojom bismo dobili na prijmu, u napadu, te u bloku, prošli bismo bez problema. S Rusijom u četvrtfinalu mogli bismo igrati jer su puno sporiji do nas, a u polufinalu bi nas čekala Poljska koja je na istoj razini kao Turska, a Tursku smo pobijedili – istaknuo je Jurko.

Istaknut će još jedan bitan detalj.

– Sve tri utakmice djevojke su odigrale sa smiješkom na licu. Vidjelo se jedno zajedništvo kojeg možda nije bilo nekoliko posljednjih godina, a to je veliki dobitak – rekao je.

Mi smo jedina reprezentacija na ovom prvenstvu koja je imala samo tri tjedna priprema i jedina smo reprezentacija u čijem sastavu pet igračica (Dugandžić, Popović, Miloš, Kovačić i Miletić) nema klub.

– Imali smo malo dana za pripreme, ali uspio sam napraviti takve pripreme da se nitko nije ozlijedio. Senninu upalu živca ipak pripisujem propuhu – istaknuo je Jurko koji ne zna kakvu mu je sudbina.

– Ja sam imenovan samo za ovu akciju,. Nisam potpisao nikakav ugovor. Pa ja već dvije godine radim u klubovima ili mlađim hrvatskim selekcijama a da nisam dobio ni kunu. No nije novac najbitniji. Želio bih s ovom generacijom napraviti velike stvari do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Prosjek godina je 25, a kad dodamo Sennu, Katarinu Barun, Marinu Katić, onda se imamo pravo nadati dobrim rezultatima. Eh, ta kap sreće. Da nam je bila –  zaključio je Jurko.

Sljedeće je okupljanje reprezentacije početkom studenog kada smo domaćini prvom krugu kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.

Komentara 2

JO
jolly
15:55 26.09.2011.

Sretno dalje!

DU
dubrovnik2011
17:37 26.09.2011.

daj malo samokritike,o kakvom finalu ti pricas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije