Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDALJA U FRANCUSKOJ

Još jedan veliki uspjeh za Hrvatsku: Matić brončana na Europskom prvenstvu u džudu

Tino Marić/HJS
Autori: vecernji.hr, Hina
04.11.2023.
u 20:52

Barbara Matić je svoju četvrtu europsku broncu osvojila devet godina nakon što je došla do svog prvog odličja istog sjaja na kontinentalnom prvenstvu koje je 2014. održano također u Montpellieru

Najtrofejnija hrvatska džudašica Barbara Matić po četvrti put u karijeri osvojila je brončanu medalju na pojedinačnom Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, svladavši u borbi za odličje u kategoriji do 70 kg Slovenku Anku Pogačnik. 

Matić je u eliminacijski dio natjecanja započela pobjedom protiv Irkinje Rachel Hawkes, a nastavila svladavši bosansko-hercegovačku predstavnicu Aleksandru Samardžić. U četvrtfinalu je ždrijeb, nažalost, spojio Barbaru s drugom hrvatskom predstavnicom Larom Cvjetko, što je značilo da će od bivših finalistica svjetskog prvenstva samo jedna ući u polufinale.

Slavila je 28-godišnja Splićanka, a Cvjetko je završila u repesažu.

Nažalost, Matić je u polufinalu poražena od Ruskinje Madine Taimazove, koja nastupa bez nacionalnih obilježja, dok je Cvjetko ostala bez borbe za odličja, jer ju je zaustavila vodeća sa svjetske rang-ljestvice Nizozemka Sanne van Dijke. Lara Cvjetko je tako osvojila sedmo mjesto.

Barbara Matić je svoju četvrtu europsku broncu osvojila devet godina nakon što je došla do svog prvog odličja istog sjaja na kontinentalnom prvenstvu koje je 2014. održano također u Montpellieru.

U subotu su na EP-u nastupile još dvije džudašice, obje u kategoriji do 63 kg. Iva Oberan je u prvoj borbi pobijedila Turkinju Minel Akdeniz, a potom izgubila od Nizozemke Joanne van Lieshout. Katarina Krišto je već u prvom nastupu poražena, a svladala ju je olimpijska pobjednica iz Tokija, Francuskinja Clarisse Agbegnenou.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije