Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Jokić u finalu Zapada: 'Nemam strategiju. Nastojim igrati i vidjeti što će igra donijeti'

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Phoenix Suns
Foto: Mark J. Rebilas/REUTERS
1/3
16.05.2023.
u 11:52

U 2020. Nuggetsi su u finalu Zapadne konferencije izgubili protiv LA Lakersa s 4:1 u serijama. Premda su prije toga izveli nevjerojatno preokrete, Lakersi su za sada bili nezaustavljivi. Ove godine suparnik ima gotovo u potpunosti izmijenjenu momčad, a Nikola Jokić ide po konačnu pobjedu

Večeras se Denver Nuggetsi protiv Los Angeles Lakersa bore za prvo finale NBA lige od 1976. Unutar gotovo 50 godina igrali su finale Zapadne konferencije čak tri puta i svaki put su ih porazili upravo Lakersi. U četvrtom pokušaju pobjede nad ekipom iz Los Angelesa sudjeluje i srpski košarkaš Nikola Jokić.

U 2020. Nuggetsi su prvi u povijesti u dva uzastopna navrata preokrenuli zaostatak 3:1 u serijama protiv Utah Jazza i LA Clippersa. Nisu uspjeli samo protiv Lakersa. Uoči ovogodišnje utakmice Jokić je razgovara s novinarima koji su ga pitali što je naučio iz prošlog finala. Jokić je odgovorio: "Iskreno, baš ništa. Ne sjećam se."

Momčad iz Los Angelesa u sastavu imaju LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, a ostali igrači su novi i protiv njih Jokić nije igrao. Stoga je usporedba prije meča gotovo nemoguća. Novinari su istaknuli da Lakersi više nisu toliko jaki u centru i pitali ga mijenja li to što za njegovu igru. "Mislim da ne, ja nastojim igrati i vidjeti što će mi igra donijeti. Nemam nikakvu strategiju", odgovorio je Jokić.

Prva se utakmica igra danas u 02:30, a u istom terminu igrat će se i ostale utakmice finala Istočne i Zapadne konferencije. U prva dva susreta domaćin je Denver, a isto tako i u mogućem petom i sedmom susretu. Prva momčad koja dođe do četiri pobjede odlazi u finale. Na Istoku će igrati Boston Celtics i Miami Heat.

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
14:01 16.05.2023.

Ko je taj jokić, od kud je on rodom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije