Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza plavih

Jeličić: Dinamo mora protiv Moldea manje griješiti u obrani

15.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacije za Ligu prvaka, drugo pretkolo, GNK Dinamo - CF Fola Esch. Jozo Simunovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
23.07.2015.
u 20:11

kvaliteta
Fola Esch su amateri i ne znamo koliko je zapravo Dinamo danas jak

Došla su takva vremena da Dinamo mora strepiti i od momčadi iz - Luksemburga. Na kraju je ipak sve završilo 'regularno', plavi su s 3:0 pobjedom nad Folom Esch prošli u treće pretkolo Lige prvaka i produljili svoj europski život.

'Mali' Pjaca je odličan

- Dinamu je najveći pritisak bio rezultat prve utakmice, onih 1:1 u Maksimiru, koju su plavi odigrali ispod svoje razine. K tome, u sve tri prve natjecateljske utakmice Dinamo nije pokazao dobru igru, ali je sinoć odigrao kako treba da bi prošao dalje - kazao nam je Joško Jeličić, nekadašnji igrač Dinama.

U Luksemburgu je ipak jedno vrijeme trajala neizvjesnost s obzirom da je Dinamo iz Maksimira donio rezultat koj ga izbacuje iz Europe.

- Dinamo je imao dobru strategiju u ovom susretu, dobro je otvorio utakmicu, kako treba, čim je zabio pogodak sve je bilo jasno i mnogo lakše. Taj Pjaca je odličan, zabije dvaput, pa asistira, vuče Dinamo i mene je, u pozitivnom smislu, strah, gdje će taj dečko završiti, kamo će otići - veli Jeličić.

Plavi sad čekaju treće pretkolo s Moldeom, ipak mnogo ozbiljnijem suparnikom negoli je to luksemburški klub.

- Teško mi je sad govoriti o kvaliteti Dinama obzirom da je ovaj suparnik bio ipak iz redova amaterskih momčadi. Fola nije bila opasna ni u tranziciji, nije imala kontranapad... I Dinamo mora poraditi na defenzivnoj igri, na zadnjoj liniji, bez obzira igra li s tri ili četiri igrača otraga. Dojam je da su na širem prostoru dosta nesigurni čak i protiv ovakvog suparnika kakav je Fola Esch.

Kako bilo, Dinamo je na kraju prošao, ni drugi naši stručnjaci nisu dvojili u takav scenarij i prije uzvratnog susreta, bez obzira na 1:1 iz prve utakmice. No, sad slijedi norveški Molde.

- Ne znam mnogo o Norvežanima, ali riječ je svakako o ozbiljnijoj momčadi od ovih amatera. Fizički su sigurno jači od Fole, iako možemo očekivati da će Dinamo imati posjed lopte. Vjerujem da će plavi biti još bolji, jer sve što se događalo oko kluba moralo je uticati na momčad, sad im treba mir.

>>Fenomenalni Pjaca uz pomoć Roga izbacio Folu

>>Mamić: Zadovoljan sam jer smo igrali kako smo se dogovorili

Komentara 4

DU
Deleted user
14:54 24.07.2015.

Junače,nad Dinamom ste strepili jedino vi novinari.Mi znalci i navijači smo znali da ih gazimo kao plitak potok i njih i one poslije njih.Strepite vi nad kukuriku koalicijom ne nad Dinamom !

IV
ivanhoe1980
21:17 23.07.2015.

Jozo Šimunović.Ogledni primjer panja kojem je vjerojatno tatica redovitim ratama osigurao poštovanje velikog trenerskog maga Zorana Mamića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije