Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČUJUĆA UTAKMICA

Jakirović: 'Nikad u karijeri nisam imao toliko peha. Želimo nešto uzeti protiv Viktorije'

Plzen: Konferencija Dinama uoči utakmice protiv Viktorie Plzen
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
08.11.2023.
u 19:40

"Naviknuli smo godinama na nogomet s posjedom i individualnom kvalitetom, sad to moramo mijenjati, igrati više radni nogomet. Ne mogu biti nezadovoljan igrom, ali rezultatom apsolutno jesam", rekao je Sergej Jakirović prilikom najave utakmice protiv Viktorije Plzen

Sergej Jakirović vodi momčad Dinama u novi europski izazov grupne faze Konferencijske lige. 'Plavi' nakon poraza od Ballkanija i Viktorije imaju tek tri osvojena boda. U četvrtak će se ponovo suočiti s češkom momčadi u utakmici koja je ključna za njihov prolazak u iduću fazu natjecanja. Susret je najavio trener Jakirović.

"Želio bih da u Plzenu nastavimo kao u Varaždinu, pogotovo kao u prvom poluvremenu, da gard bude dinamovski, da budemo samouvjereni, da odigramo dobru natjecateljsku utakmicu. Naravno, svaka utakmica je važna, igrali smo s njima u Zagrebu, iskoristili su našu grešku i pobijedili. Jasno, uvažavamo ih, posebno njihove utakmice, ovu zadnju pobjedu sa Slavijom, ali želimo ovdje nešto uzeti. Morat ćemo biti trkački jako dobri, kad im uzmemo loptu da možemo nešto napraviti", započeo je Jakirović.

GALERIJA Dinamo na teškom gostovanju u Varaždinu odigrao neriješeno

Plzen: Konferencija Dinama uoči utakmice protiv Viktorie Plzen
1/11

Dinamo ovoga puta ima manje problema s izostancima. "Svi su tu osim Petka, Ademi i Kevin ne mogu igrati u Europi. Ostavili smo u Zagrebu Menala, jer imamo dovoljno krila, ali nije otpisan, tako smo odlučili za ovu utakmicu", kazao je trener.

Viktorija trenutno ima svih devet bodova i nalazi se na čelu skupine C. "Oni su u boljoj situaciji od nas, imaju devet bodova, mogu malo promiješati karte. Imamo iskustvo iz Praga, moramo pokazati zrelost kad te protivnik stisne, da znaš odgovoriti. Igrat će otvorenije nego u Zagrebu, dosta igraju na Choryja, on spušta suigračima, tu su opasni. Takva će biti utakmica, bit će Viktorija više napadački orijentirana, nego u Zagrebu", rekao je Jakirović pa se osvrnuo na probleme u realizaciji pogodaka:

"Nikad do sad u karijeri nisam imao toliko peha u tim završnim akcijama. Čak se i to može trenirati, imamo dosta situacijskih vježbi, kako bismo igrače doveli u situaciju iz utakmice. Razgovaramo svakodnevno, svjesni su igrači svega, ne može im se ništa prigovoriti kad su pristup i želja u pitanju. Drago mi je što sam u Varaždinu vidio, da smo ozbiljni, da stvaramo prilike, polako hvatamo automatizme."

VEZANI ČLANCI:

Kazao je kako želi promijeniti Dinamov stil igre. "Svjestan sam i ja da ne ide to preko noći. Naviknuli smo godinama na nogomet s posjedom i individualnom kvalitetom, sad to moramo mijenjati, igrati više radni nogomet. Na tome radimo. Ne mogu biti nezadovoljan igrom, ali rezultatom apsolutno jesam."

U društvu trenera bio je i novi hrvatski reprezentativac, mladi Martin Baturina

"Dolazimo spremni. Nekoliko zadnjih utakmica odigrali smo jako dobro, čekamo da nas krene gol, da iskoristimo šanse. Nadamo se da će krenuti već protiv Viktorije. Očekujem različitu utakmicu od one u Zagrebu, oni su domaćini, a to im je lakše. Ali, mi dolazimo spremni  uzeti tri boda", rekao je Baturina i kratko se osvrnuo na poziv među 'vatrene':

"To je ostvarenje dječačkog sna, jako sam ponosan, doći ću tamo dati sve od sebe i pokazati se u najboljem svjetlu."

VIDEO Utakmica koja bi mogla biti jako bitna za obje momčadi: Osijek i Hajduk susrest će se na Opus Areni

Komentara 7

EJ
ejStef
09:22 09.11.2023.

Mislim da je sve rekao - Dinamo je naviknut igrati na individualnu kvalitetu, a sada to moramo promijeniti. Hvala uprava... I tako u traženju nove igre imamo Mišića u prilikama gađati tribine, Baturinu i mnoge druge na krilu, Ljubičića na beku i još neke druge eksperimente... Sada Jakirović ima izbor kojeg mu je dala uprava: golmana bira između vraćenog iz penzije i onog za kojeg znamo da neće ništa obraniti. Ima pola stopera kojeg mora razvuči na 2, 2 desna beka, jedno krilo, nekoliko veznih igrača i pola napadača. Sve se čini kao još jedan siguran poraz Dinama...

JF
Jure_Francetić
21:20 09.11.2023.

Jakirče je trener za moj bivši klub, NK Dubrava!

ZA
!zagreb!
21:28 08.11.2023.

Ako OKNNZHR (osobe koje ne navijaju za hrvatsku reprezentaciju) ne osvoje prvenstvo ove godine su stvarno nesposobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije