Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PODRŠKE PALESTINI

Izraelski nogometaš izvrijeđao Benzemu: 'Ti si ku*** sin'

Welcome ceremony for Karim Benzema after joining Al-Ittihad
Foto: Stringer/REUTERS
1/5
16.10.2023.
u 14:40

Aouate mu je na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, na pet jezika napisao "Ti si kurvin sin". Ondje je objavio zastave Izraela i SAD-a, izraelskog saveznika.

Bivši izraelski nogometni vratar David "Dudu"Aouate (45), nekadašnji čuvar mreže Deportiva La Corune i Mallorce, vrijeđao je preko društvenih mreža francuskog napadača alžirskih korijena Karima Benzemu (35) koji je naveo da izraelska vojska nepravedno bombardira žene i djecu u Pojasu Gaze.

Aouate mu je na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, na pet jezika napisao "Ti si kurvin sin". Ondje je objavio zastave Izraela i SAD-a, izraelskog saveznika.

Benzema, igrač saudijskog Al-Ittihada i bivši kapetan Real Madrida, prethodno je u nedjelju na istoj mreži napisao da se moli za stanovnike Gaze, skučenog i opkoljenog prostora s 2 milijuna stanovnika, na koji izraelska vojska sprema napad s kopna, zraka i mora.

"Sve naše molitve za stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu," napisao je Benzema. Podršku narodu Palestine pružio je i bivši francuski reprezentativac Nabil Fekir (30), koji je s Francuskom osvojio svjetski naslov 2018. godine.

Veznjak Real Betisa dao je "nepokolebljivu podršku narodu Palestine" i pozvao na povratak mira i pravde, vjerujući da je palestinsko stanovništvo bilo predugo podvrgnuto apartheidu.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je sućut predsjednicima Palestinskog i Izraelskog nogometnog saveza u pismu poslanom u petak, navodeći da se FIFA pridružila "pozivima za trenutni prekid neprijateljstava i ublažavanje patnji Izraelaca i palestinskog naroda".

 

Komentara 1

NE
Nemanadimak
15:10 16.10.2023.

Nogometasi se ne bi trebali petljati u politiku. Kao ni politika u nogomet. Ovako dobijemo totalnu glupost.Sport je sport i trebao bi biti da ljude ucini boljima i zato se propagira ferplay. Ovako se ide u politiziranje i dobija se kriva slika. Danas se preko sporta propagira politika i to uopce nije dobro jer se gubi smisao sporta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije