Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Vrdoljak:

Poljaci blizu polufinala, ali euforija nije ni približna onoj u Hrvatskoj

Robert Lewandowski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.06.2016.
u 11:20

Uspjehe reprezentacije Poljaci slave kod kuće, otkriva Vrdoljak.

Godinu dana Ivica Vrdoljak (32) muku muči s ozljedom, svojedobni kapetan varšavske Legije ima problema s koljenom lijeve noge, zbog čega čak razmišlja i o prestanku igranja! Ovaj pouzdani zadnji vezni i srednji branič još uvijek ima ugovor s poljskim klubom, no prebačen je u drugu momčad i uskoro bi, sredinom srpnja, trebao raskinuti ugovor s Poljacima. Trenutačno je na rehabilitaciji i odmoru u Karlobagu...

Operirao ga Tottijev doktor

– Za mjesec i pol navršit će se godina dana od operacije koljena i još uvijek nisam uspio riješiti zdravstvene probleme. U siječnju sam normalno započeo pripreme s momčadi, sve je izgledalo dobro, ali očito sam bio prerano ubačen u najjači ritam i opet je nešto u koljenu “kvrcnulo” i otada nije dobro. Planiram uskoro otići na još jednu operaciju, nakon čega ću odlučiti što i kako dalje, jedna je od opcija i prestanak igranja – kaže Vrdoljak i nastavlja:

– Deset i pol mjeseci nakon operacije ne mogu normalno potrčati, koljeno mi “blokira”. Bio sam i kod dr. Marianija u Rimu, on je operirao i Tottija, savjetovao mi je, s obzirom na godine, da razmislim o prestanku igranja – rekao je Vrdoljak, koji je prošloga tjedna bio u Varšavi i opisuje nam ozračje u glavnom poljskom gradu tijekom Eura u Francuskoj:

– Poljska je plasmanom u četvrtfinale napravila izvrstan rezultat i navijači su uvjereni da mogu preko Portugala u polufinale! Međutim, nema euforije poput one koja je do subote vladala Hrvatskom. Kod njih nije običaj gledati utakmice na trgovima, niti se okupljati u kafićima. Vlasnici postave televizore u nekim restoranima, ali u kafićima u pravilu nema televizora. Iako, Poljacima mnogo znače uspjesi reprezentacije.

Može li Poljska dobiti Portugal?

– Može! Poljska igra dobro, dosad je primila samo jedan gol. Čvrsti obrambeni blok najjači im je adut. Portugal nije briljirao u četiri utakmice, ali svejedno je u četvrtfinalu. Neutralizira li Poljska Ronalda, Quaresmu i Nanija, a svi očekuju da će se to dogoditi, tada je sve moguće. K tome, čeka se i eksplozija Lewandowskog, koji još nije zabio gol...

Kakvu utakmicu očekujete? Hoće li Poljska igrati na način kao Portugal protiv Hrvatske?

– Točno bi tako trebalo biti. Uostalom, Poljaci su dominirali samo protiv Sjeverne Irske te u dijelu utakmice sa Švicarskom, čak su i protiv Ukrajine prepustili posjed lopte suparniku. Očekujem, dakle, da će se povući, prepustiti posjed Portugalu te preko Grosickog, Błaszczykowskog i Lewandowskog opasno prijetiti u protunapadima. Poljaci se u svakom slučaju opravdano nadaju plasmanu u polufinale...

Oduševili ga vatreni

Kako ste doživjeli Hrvatsku na Euru?

– Dojam koji su ostavili naši dečki doista je izvrstan. Međutim, nedostajalo nam je malo sreće za bolji rezultat i žao mi je zbog toga – smatra Vrdoljak i nudi općenitu ocjenu o Euru:

– Ne sviđa mi se ovaj sustav, tu se praktički nagrađuje – neuspjeh! Eto primjer Portugala, bez pobjede u 90 minuta došao je među osam, a mi smo bez poraza u 90 minuta otišli doma! Ova inačica s prolazom trećeplasiranih momčadi uopće nije dobra, sad smo dobili umjetno izjednačavanje kvalitete.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije