Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš ga briga

Ivanišević je trebao biti u Areni, dečki s ekshibicije bi mu oprostili

Goran Ivanišević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
28.11.2016.
u 17:41

Dolazak na ekshibiciju na kojoj su još zaigrali i Tim Henman, Martin Verkerk, Paul Haarhuis i Juan Carlos Ferrero, Goran je dogovorio prije skoro godinu dana, a izjavio je da nije želio pogaziti riječ

U trenutku dok je Marin Čilić igrao šokantan meč protiv Juana Martina Del Potra, najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević bio je u nizozemskom Apeldoornu. U vrijeme najveće drame u Areni, Goran je igrao ekshibicijski meč protiv Nizozemca Sjenga Schalkena.

Dolazak na ekshibiciju na kojoj su još zaigrali i Tim Henman, Martin Verkerk, Paul Haarhuis i Juan Carlos Ferrero, Goran je dogovorio prije skoro godinu dana, a izjavio je da nije želio pogaziti riječ.

Iako, sigurni smo, i to sto posto, da bi Henman, Ferrero i društvo razumjeli da im je Goran rekao: “Oprostite, dečki, ali moja Hrvatska danas igra finale Davisova kupa”. 

No, Ivanišević očito nije imao previše volje doći na jedan od najvećih sportskih događaja od neovisnosti Hrvatske. Jer, tko zna kada ćemo opet, i to pred domaćom publikom, igrati finale Davisova kupa.

Goran Ivanišević je 2005. godine, zahvaljujući izborniku Nikoli Piliću, bio pridruženi član reprezentacije koja je osvojila povijesni Davis kup za Hrvatsku protiv Slovačke. U toj reprezentaciji još su bili i Ivan Ljubičić, Mario Ančić te Ivo Karlović.

Navedena trojka bila je jučer u Areni, za kvartet je nedostajao samo Goran Ivanišević. Mario Ančić potegnuo je samo zbog finala Davisova kupa iz New Yorka. Na nekoliko je dana prekinuo svoj odgovorni posao na Wall Streetu, samo zato što je želio dečkima dati podršku.

Šteta što poput Ančića nije razmišljao i Ivanišević, jer njegov nedolazak u Arenu jest kao da se, primjerice, finale nogometnog Eura igra u Zagrebu, a na utakmicu ne dođu Prosinečki, Boban ili Šuker. Goran Ivanišević dvije i pol godine radio je s Marinom Čilićem, zajedno su osvojili i US Open 2014. godine i bilo je logično da je i jučer došao podržati svog bivšeg učenika.

No, nije tako postupio – za razliku od mnogih drugih poznatih sportaša koji ovih 
dana u Areni nisu štedjeli glas na mečevima Čilića, Karlovića i Dodiga.

Komentara 27

DO
domma2009
18:29 28.11.2016.

Boze u ovoj drzavi ja tanka linija od IKONE do posude za pljucanje. Nije Goran nista duzan ovoj zemlji, pustite covjeka na miru.

TE
TechnoCroat
19:09 28.11.2016.

Pravilno je postupio. Nema goreg za muskarca nego pogaziti svoju riječ i obećanje.

DU
Deleted user
19:14 28.11.2016.

Goran nije imao što biti u gledalištu ako je imao dogovor. Novinari ne razumiju da neke stvari ne mogu biti rješavane na balkanski način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije