Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na raketni pogon

Hrvat je vođa veznog reda Barcelone: Raketa uz bok Messiju!

Football - FC Barcelona v Bayern Munich - UEFA Champions League Semi Final First Leg - The Nou Camp, Barcelona, Spain - 6/5/15 Barcelona's Ivan Rakitic in action with Bayern Munich's Jerome Boateng and Philipp Lahm Reuters / Albert Gea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.05.2015.
u 18:20

Ivan ima uza sebe čarobnjake koje ne zanima obrana, zato mora puno raditi i u defenzivi, kaže Otto Barić

Vezni red Xavi – Iniesta – Busquets sinonim je Barcelonine tika-take, možda i najboljeg veznog reda u povijesti toga kluba. I zbog toga je ljetos bilo mnogo skeptika koji su mislili da se Ivan Rakitić u tom društvu neće moći izboriti za minutažu. No, Raketa ne samo da se izborio za minute na travnjaku nego je ove sezone i uvjerljivo najučinkovitiji veznjak Barcelone. Ivan je odigrao najviše utakmica od svih Barcinih veznjaka, čak 47 (Busquets 42, Xavi 38, Iniesta 36), a zabio je i sedam golova, više nego spomenuta trojka zajedno (Iniesta 3, Xavi 2, Busquets 1).

Bolji od Tourea, Gerrarda...

Po zbroju golova i asistencija (7+10), Rakitić ne samo da je najbolji veznjak Barcelone nego je i jedan od najboljih u Europi. Učinkovitiji je od najboljeg veznjaka Manchester Cityja Yaye Tourea (10 golova, 1 asistencija), od Liverpoolova veznog igrača Gerrarda (11 golova, 1 asistencija), Realova Tonija Kroosa (2 gola, 15 asistencija), Bayernovih veznjaka Xabija Alonsa (4+4) i Schweinsteigera (3+6), juventusovca Pirla (5+5), Atleticove zvijezde Arde Turana (3+6)...

- Iskreno, Rakitić je i mene iznenadio, nisam očekivao da će se tako brzo uklopiti u momčad Barcelone. Jako je važan čimbenik u ovogodišnjim uspjesima Katalonaca, vrlo je ozbiljan, puno trči, a malo griješi. Iako je momčad prepuna zvijezda, Raketa se izborio za status, vidi se to i po tome što često izvodi slobodne udarce a i svaku utakmicu dva-tri puta puca po golu – kaže poznati nogometni trener Otto Barić i dodaje:

- Rakitić je trenutačno ponajbolji veznjak Europe. Iako neki misle da je lako igrati kada imate u momčadi Messija, Suareza i Neymara, ustvari je suprotno. Naime, njih trojicu ne zanima previše obrana, pa je Rakitiću i ostalim igračima samim time teže u obrani.

Kovač može biti sretan

Koliko je Rakitić važan igrač u momčadi Luisa Enriquea najbolje potvrđuje da je odigrao čak 47 utakmica. Više od njega, 51 utakmicu, odigrao je samo Lionel Messi. Iza su Neymar (45), Busquets (42), Dani Alves (41), Pique (41)... Kovač može biti sretan što Hrvatska ima ključne igrače u dva najbolja kluba na svijetu, no mnogi misle da Rakitić i Modrić ne daju toliko reprezentaciji koliko daju Realu i Barceloni.

- Mislim da ta teza nije previše točna, jer obojica puno daju i reprezentaciji. No, zbog tog jakog klupskog ritma ponekad su previše umorni na reprezentativnim utakmicama, pa onda ne mogu dati 100 posto.

I veliki Ottmar Hitzfeld pohvalio je ovih dana Rakitića.

- Rakitića sam primijetio još u ranoj dobi, dok je bio u Schalkeu. Već tada se vidjela ta njegova izuzetna tehnika i moć da bude redatelj igre svake momčadi. Iako nije umjetnik najviše klase, Rakitić sjajno čita igru i određuje ritam cijele momčadi - rekao je Hitzfeld.

Raketine sjajne igre sigurno su i satisfakcija bivšem sportskom direktoru Andoniju Zubizarreti, koji je inzistirao na njegovu dolasku.

Bila je to sjajna procjena, a Zubizarreta je vrlo brzo nakon toga dobio otkaz, jer je odobravao kupnju maloljetnih igrača, zbog čega je Barca dobila jednogodišnju zabranu transfera. No, zbog toga što je doveo Rakitića za samo 18 milijuna eura sigurno će mu taj grijeh lakše oprostiti...

>>Oglasio se Jerome Boateng: Ivan Rakitić je kriv za sve!

>>Rakitić dobio novo priznanje, izabran je među najbolje u Ligi prvaka!

Komentara 15

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:59 10.05.2015.

Bravo Care, samo naprijed. Jedva cekamo slijedecu utakmicu.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
08:45 11.05.2015.

Rođeni Švicarac iz Bazela je vođa veznog reda Barcelone: Raketa uz bok Messiju!

Avatar Abcda
Abcda
23:16 10.05.2015.

Vidim da neki komentatori , da ne kazem mnogi , pate .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije