Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIT ĆE 1,2 MI. €

Ivan Klasnić sve bliže velikoj pobjedi: Liječnici su pogriješili, mogao sam umrijeti!

Klasnić
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
1/8
04.02.2017.
u 11:54

- Očito je da su liječnici pogriješili. Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam umrijeti! - rekao je Klasnić nakon izlaska iz sudnice.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić nastavio je pravnu bitku protiv bivših liječnika Werdera Götza Dimanskog i Manjua Guha. Klasnićevi odvjetnici jučer su sudu u Bremenu dostavili dokumentaciju na više od 1500 stranica te tvrde da su navedeni liječnici krivi zbog nemara jer nisu na vrijeme uočili njegove zdravstvene probleme.

Medicinski vještak je na ročištu identificirao niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika te procijenio da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine. Liječnici su, tvrdi, hrvatskog nogometaša trebali staviti pod nadzor i osigurati da ne uzima lijekove koji su mogli dodatno oštetiti bubrege.

- Očito je da su liječnici pogriješili. Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam umrijeti! - rekao je Klasnić nakon izlaska iz sudnice.

Cijeli proces traje gotovo devet godina, a ne dođe li nagodbe presuda bi trebala biti poznata 24. ožujka. Klasnić bi za odštetu mogao dobiti oko 1,2 milijuna eura.

Podsjetimo, Klasnićevi zdravstveni problemi s bubrezima počeli su 2007. godine. Transplantiran mu je majčin bubreg, no Ivanovo tijelo organ je odbacilo nakon čega je uslijedila druga transplantacija – očeva bubrega. Nažalost, sada mu je potrebna treća transplantacija, na liječničkoj listi čeka donora organa, a do tada želi da u njegovoj okolini i među najbližima atmosfera bude normalna koliko je god to moguće. 

>> Klasnić: Želim i dalje normalno živjeti, ne možete mi oduzeti nogomet

Komentara 2

MN
Mnd7779
16:14 04.02.2017.

Legendo sve najbolje 👍. Sjećam se one utakmice protiv Bayerna, u Münchenu. Killer. Pozdrav. .

MA
marijanka
17:14 04.02.2017.

Ivane imas srecu u nesreci da ti se to dogodilo u Njamackoj pa ces barem dobiti odstetu .Nedaj Boze da je to u Hr nema sanse da dobijes ni Kunu. Doktori bi se vec izvulki na svoj svojstven nacin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije