Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA LAVINA

Isplivali šokantni detalji o pogibiji skijašice na Kosovu: 'Sve se zbilo u nekoliko sekundi, strašno'

Screenshot Youtube
16.02.2024.
u 09:37

Lavina ju je doslovno pomela, koban je bio udarac prsima u drvo pokraj staze

Legendarna američka skijašica Catherine "Kasha" Rigby preminula je u lavini koja je nju i njenog zaručnika snašla na skijalištu Brezovica na Kosovu.

Podsjetimo, za Rigby je bio koban udarac u drvo koji je zadobila nakon što ju je lavina doslovce bacila sa staze. Preminula je na licu mjesta, a nakon što je spasilačka ekipa stigla na mjesto događaja, mogli su samo konstatirati smrt 54-godišnjakinje.

Dan nakon što je sportski svijet ostao šokiran vijestima o pogibiji jedne od pionirki telemark skijanja, isplivali su novi detalji o tom događaju.

Rigby se sa svojim zaručnikom, koji je preživio, nalazila na mjestu poznatom kao "orlovo gnijezdo". Kosovska gorska služba spašavanja je dobila poziv za pomoć na području koje je prepoznatljivo po opasnostima od lavina. Spasilačka ekipa po teškom je terenu i uz veliku maglu došla do nje, no nije bilo na vrijeme da je se održi na životu.

Rigby je preminula od posljedica udarca u prsa. Lavina ju je bacila u drvo, a spasilačka ekipa odmah je uočila traumu na prsima. Unutarnje krvarenje bilo je kobno za njena pluća, pa se pretpostavlja da se ugušila.

Njen zaručnik Magnus Wolfe pokušao ju je reanimirati umjetnim disanjem, no smrt je nastupila u nekoliko sekundi.

Inače, Rigby je jedna od začetnica sporta koji se naziva telemark skijanje. Kombinacija je to alpskog i nordijskog skijanja, skija se pri velikoj brzini i na velikim nizbrdicama. 

Časopis Women Outside proglasio ju je 1998. godine najboljom telemark skijašicom na svijetu.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
10:08 16.02.2024.

a stavili sliku Kolasina....vrhunac novinarstva

5S
505.scrtom
11:10 16.02.2024.

a našli su si ono pravo mjesto za skijanje.

Avatar zong
zong
11:18 16.02.2024.

"Brezovica" pravo šiptarsko ime, čisti aljbanski jezik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije