Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHAN CRUYFF

Ikona i kralj totalnog nogometa imao je aferu u Hrvatskoj, njegov brak bio je gotovo uništen

AFP
10.07.2023.
u 09:26

Njegov razloga reprezentativnog umirovljenja objavio je autor David Winner u knjizi Brilliant Orange: The Neurotic Genius of Dutch Football.

Pokojna nizozemska legenda Johan Cruyff zasigurno je jedan od najvećih nogometaša svih vremena, izumitelj je 'totalnog nogometa' kojeg je prvo uvela Nizozemska, a onda se tom praksom nastavila baviti i slavna Barcelona. Nastupima za Ajax i Barcu, Cruyff je stekao svjetsku slavu, a dok je nastupao za Nizozemsku boravio je pokraj Samoboru u sklopu priprema za europsko prvenstvo u Jugoslaviji, odnosno Zagrebu. 

Oranje je imalo svoju bazu na Šmidhenu kraj Samobora i tamo su se Cruyff i ekipa pripremali ua turnir pod palicom kultnog Rinusa Michelsa. Šmidhen je imao sjajne bazene i pružao je odlične uvjete za pripreme Nizozemske, a za Cruyffa je poznato kako je bio veliki zabavljač te se na pripremama više odmarao i provodio nego što je zapravo trenirao. 

Upravo ga je to umalo stajalo braka sa suprugom Danny nakon što su do nje došle vijesti o navodnoj aferi njezinog supruga sa jednom od maserki. Zbilo se to tijekom priprema prije polufinalnog ogleda protiv bivše Čehoslovačke, a onda je dobio ultimatum da prestane igrati za reprezentaciju, inače slijedi razvod braka. 

VEZANI ČLANCI:

Nakon poraza u polufinalu EP-a, Cruyff nije igrao na Maksimiru protiv Jugoslavije za treće mjesto, od reprezentacije se oprostio godinu dana kasnije 1977. godine, a sa suprugom je ostao do kraja života, odnosno 2016. godine kada je preminuo u Barceloni.   Njegov razloga reprezentativnog umirovljenja objavio je autor David Winner u knjizi Brilliant Orange: The Neurotic Genius of Dutch Football.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije