Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO GAVRANOVIĆ

Igrao za Dinamo i Rijeku, a uoči derbija kaže: Pratim plave, to je moj klub

Mario Gavranović
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
01.12.2021.
u 14:31

– Kako ne bih pratio, pratim sve, a kad god mogu gledam Dinamo, pa to je moj klub. Gledao sam sve njegov europske utakmice, nadam se da će plavi ostvariti sve svoje ciljeve.

Godinama je Mario Gavranović jurio po hrvatrskim nogometnim travnjacima i tresao suparničke mreže. No ovog se ljeta preselio iz Hrvatske u Tursku, u Kayserispor koji je nekoć trenirao Robert Prosinečki. I očito se i tamo Gavro snašao, krenuo je s pogocima i asistencijama.

– Dobro mi je ovdje, zadovoljan sam. Nije bilo lako na početku jer sam se odmah ozlijedio, ali sad sam uhvatio dobar ritam, odigrao sam nekoliko dobrih utakmica i postigao nekoliko pogodaka. Liga je zanimljiva, ali i teška, pogotovo za klubove u sredini tablice, one koji se bore za ostanak – javio nam se Mario Gavranović iz središnje Turske.

Danas se susreću dva njegova bivša kluba, Dinamo i Rijeka u četvrtfinalu Kupa. A Gavranović zna kako je to osvajati kup natjecanja. Dizao je taj trofej u dresu Schalkea, dvaput u Zürichu, dvaput s Dinamom i jednom s Rijekom.

– Osvojio sam mnogo kupova, u svakoj zemlji u kojoj sam igrao i u svakom klubu osvojio sam taj trofej i to me veseli, volim ta natjecanja.

Sad će iz Turske pratiti što će danas raditi Dinamo i Rijeka u Maksimiru.

– Igra se na jednu utakmicu i to je dobro, tako u kupu i slabiji klubovi, oni iz nižih liga, imaju priliku iznenaditi favorite, zato je kup zanimljiv. U Hrvatskoj je prvenstvo sad prilično izjednačeno, postalo je jako zanimljivo, očekujem da će i danas u Maksimiru biti jako zanimljivo. Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj, favorit je i danas, a u Maksimiru su i sami toga svjesni, ali Rijeka je puno puta pokazala da zna biti neugodna plavima – govori nam Gavranović koji i dalje prati hrvatsku ligu, pogotovo Dinamo.

– Kako ne bih pratio, pratim sve, a kad god mogu gledam Dinamo, pa to je moj klub. Gledao sam sve njegov europske utakmice, nadam se da će plavi ostvariti sve svoje ciljeve. Neizvjesno je i u prvenstvu, dobro je za hrvatski nogomet što su Osijek, Rijeka i Hajduk sve bolji, sad bi trebali napraviti iskorak i u Europi sljedeće sezone kako bi se popravio koeficijent, ne može Dinamo sam skupljati bodove.

Dinamo u posljednje vrijeme često igra s Andrićem (igrao je i Jurić) u napadu, a Petković je iza špice. Šteta što plavi to češće nisu probali dok je Gavranović bio u klubu, možda bi u tom slučaju i ostao.

– A dobro, tko zna što bi bilo, nije sad to više važno, ja sam sretan sa svime što sam doživio u Dinamu. Malo mi je ipak žao što nismo ranije počeli igrati s dva napadača, što nismo češće probali takvu varijantu.

Nakon Kupa i susreta s Rijekom Dinamo ima maksimirski derbi s Hajdukom u prvenstvu, a Gavro je često tresao mrežu Splićana.

– I to je posebna utakmica hrvatskog nogometa, čak i kad je bila velika razlika u kvaliteti između ta dva kluba, pa i kad je bila velika bodovna razlika, to su bile posebne utakmice. Hajduk se sad dignuo i zato će u nedjelju biti još zanimljivije. Vjerujem da će utakmica biti kvalitetna, korektna, kakve su bile i sve posljednje. Po meni je Dinamo i u tom susretu favorit, ali moglo bi biti itekako zanimljivo.

U prvenstvu se za naslov najboljeg strijelca bore Josip Drmić iz Rijeke i Marko Livaja iz Hajduka.

– Ne bih se usudio prognozirati tko će na kraju biti najbolji strijelac lige. Mene veseli što se Drmić oporavio i što sad igra bez problema koji su ga mučili. Josip je odličan igrač i baš mi je drago zbog njega.

Očito je odlučio krenuti Gavranovićevim putom, i Gavro je nakon ozljede povratak na travnjake ostvario u sastavu Rijeke.

– Izabrao je dobar klub, očito se dobro snašao i vjerujem da je pred njim još puno godina vrhunskog nogometa – zaključio je Gavranović.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
18:01 01.12.2021.

Ovaj lik je važniji od Osjeka i Belupa? Ili tu utakmicu ne prate jer znaju da će Belupa ovako kr.st?? Pa da to nitko od komentatora ne bi podvukao... Vrime je da se plati 5-6 stranaca, a polovicu sadašnjih pošalje u drugu ligu vježbat!! Drugu polovicu doživotno izbaci iz nogometa!!! Samo bi onu curu ostavija. Recite mi jel ovaj sudac tako "malo pametan" ili tako puno pok.aren, da ne pušta rusa da zabije Osjeku, i onda poništi gol nakon pregleda VARa?? Ne, sudi se ruka koju je samo on "vidija" i to prije nego je ovaj uša u 16...Strašno. Nikad bolji hnl, a nikad lošiji suci.. I to uvik istih par..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije