Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Zakarić

Igrao je za Dinamo i Partizan, a sada se iznenađujuće vratio u Hrvatsku

Banja Luka: Borac slavio protiv Željezničara 4-3
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/4
03.03.2023.
u 18:16

– Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru – kaže 30-godišnji krilni napadač i ofenzivni veznjak Goran Zakarić

HNK Zadar je pojačao Goran Zakarić, bivši BiH reprezentativac te dva puta MVP Premijer lige Bosne i Hercegovine. U bogatoj karijeri nosio je dres Dinama, Partizana, Željezničara, Borca, Zrinjskog…

– Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru – kaže 30-godišnji krilni napadač i ofenzivni veznjak koji je u dosadašnjoj karijeri odradio 372 utakmice s učinkom od 78 postignutih golova i 57 asistencija. Zakarić ima i 29 reprezentativnih nastupa u mlađim uzrastima i seniorskoj vrsti. Jesensku polusezonu igrao je za Borac, a nakon što se oprostio od banjalučkih crveno-plavih, potražio je novi inozemni angažman.

– Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan – dodaje novo desno krilo s kojim su zadarsko plavo-bijeli dobili dodatnu dimenziju. Iskusan igrač na travnjaku donijet će sigurnost cijeloj momčadi, pogotovo mlađim igračima čiji talent čeka na brušenje i razvoj.

– Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i momčadi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u momčad. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat – napominje Zakarić koji dobro poznaje trenera Dragana Blatnjaka.

– To je moj zemljak – kaže Zakarić koji s pomoćnim trenerom Vedranom Ješom ima još potpuniju priču.

– Igrali smo u Širokom Brijegu prije desetak godina i otad smo dobri prijatelji i kumovi – ističe Zakarić koji nikad u karijeri nije odigrao službenu utakmicu na Stanovima. Kada je bio u dresu Lokomotive i igrao u HNL-u, Zadar nije bio prvoligaš, ali je nekadašnji bh. reprezentativac Stanove posjećivao kao gledatelj kada bi posjećivao svoju zadarsku obitelj. Uvijek sam pratio događanja zbog prijatelja koje imam u Klubu. Prije nego što sam otišao u Partizan, dok sam čekao na rješavanje statusa, trenirao sam nekih mjesec dana s Ivanom Čurjurićem. Poznajem dosta Zadrana, pa se u Zadru pomalo osjećam kao domaći čovjek – zaključuje Zakarić u čijem će talentu i nogometnom iskustvu do kraja ovog proljeća uživati cijela momčad, ali i svi ljubitelji nogometa u Zadru.

O svojoj novoj momčadi Zakarić je rekao:

– Momčad je dobra, imamo zaista dobar omjer iskusnih i mlađih igrača. Kapetan Jure Jerbić ima preko 100 utakmica u HNL-u, tu su još Igor Banović i Ivan Čurjurić s iskustvom iz HNL-a, kao i veći broj mladih igrača čija kvaliteta polako izlazi na vidjelo. Zadar je zanimljiva momčad, pa vjerujem da ćemo imati što za pokazati – ističe Zakarić.

>> Pogledajte i razgovor s Nikom Kranjčarom

Komentara 2

BL
blekpanther
23:02 03.03.2023.

Ima li Zakarić više odigranih utakmica u Dinamo od Josipa Kuže-a? Za ovakav naslov bi trebao imati bar isti broj utakmica ko i pok. Josip!

Avatar barba_barba
barba_barba
18:41 03.03.2023.

Nije ni Zadar više ča je bia, kad se bivši igrači Partizana i Borca iz BL osječaju ka svoj na svome. Pozitivno vibracije trenutačno dolaze iz Pule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije