Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE PA NEĆE

Igor Štimac se osramotio protiv Nepala: Navijači traže njegovu smjenu, Savez mu vjeruje

(SP)QATAR-DOHA-FOOTBALL-FIFA AFC-JOINT QUALIFICATION
Foto: yangyuanyong/XINHUA/PIXSELL
1/3
02.09.2021.
u 22:45

Vodio je Indiju u 16 utakmica, ali pobijedio je te dvaput...

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac posljednje dvije godine vodi Indiju no opasno mu se "klima stolica" jer u prijateljskoj utakmici uspio je remizirati sa slabašnim Nepalom (1:1).

Otkako je preuzeo Indiju, Štimac ju je vodio 16 puta i ostvario samo dvije pobjede, uz sedam poraza. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Indija je završila treća u skupini iza Katara i Omana pa tako ostala bez mogućnosti plasmana na veliko natjecanje.

Bez obzira na to, u Indijskom nogometnom savezu vjeruju hrvatskom stručnjaku pa su mu produžili ugovor do 2022., što navijači i dio medija nisu najbolje prihvatiti. A utakmica s Nepalom samo je potvrdila da imaju razloge biti nezadovoljni.

- Od taktike, izbora igrača i viđenog na travnjaku, sve ide u krivom smjeru - navode indijski mediji, između ostalog.

 

 

 

Prema Fifinoj ljestvici objavljenoj 12. kolovoza ove godine, Indija je 105. reprezentacija svijeta, a Nepal 168. Zanimljivo, za Indiju igra Sandesh Jhingan, apsolutna nogometna zvijezda i od ove sezone član Šibenika.

(SP)QATAR-DOHA-FOOTBALL-WORLD CUP QUALIFICATION-PRESS CONFERENCE (210607) -- DOHA, June 7, 2021 (Xinhua) -- Head coach Igor Stimac (R) and player Sandesh Jhingan of India attend a press conference ahead of the FIFA World Cup Qatar 2022 and AFC Asian Cup China 2023 Preliminary Joint Qualification football match between Bangladesh and India in Doha, capital of Qatar, June 6, 2021. (Photo by Nikku/Xinhua) yangyuanyong Photo: XINHUA/PIXSELL
Foto: yangyuanyong/XINHUA/PIXSELL

Štimac je uvjeren da ide prema naprijed te da u zemlji s 1,3 milijardi stanovnika može stvoriti daleko bolju reprezentaciju, ako dobije dovoljno vremena. I dobio je. Naime, s ovom 16. utakmicom na klupi Indije, nadmašio je izbornički period na klupi vatrenih. Uz njih je bio 15 utakmica i pritom ostvario osam pobjeda uz pet poraza. Onaj protiv Škotske (0:2) u listopadu 2013. koštao ga je posla.

Naslijedio ga je Niko Kovač i nakon dodatnih kvalifikacija s Islandom (2:0, 0:0) izborio Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Pobjede koje je pak na klupi Indije ostvario Štimac su gostujuće, protiv Bangladeša (2:0) u lipnju ove godine i protiv Tajlanda (1:0) u lipnju 2019. Nažalost po navijače, Indija pod vodstvom Igora Štimca nikad nije pobijedila na domaćem terenu.

Komentara 8

BI
billynik
23:07 02.09.2021.

Skoro kao Dalić, Dalić je ipak uspio pobjediti Cipar i Maltu.

PP
Preodgojen_Povratnik
23:14 02.09.2021.

Kad od milijardu ljudi ne mozes naci 22 koji znaju igrati nogomet..

Avatar GeniKameni
GeniKameni
02:10 03.09.2021.

Skroz jednostrano gledanje na cijelu situaciju. Dzaba tebi 1.3 milijarde stanovnika kad njih zanima samo kriket! Pa, dovoljno je samo pogledati koje milijune je Kina ulozila u nogomet u zadnjih 20-ak godina, i gdje su?! A Indija nije Kinezima ni do gleznja po ulaganjima u sport opcenito. Mogu Indijci dovesti i Guardiolu, i Ancelottija, i Mourinha... ali nitko od njih nema sanse odvesti Indiju na... recimo Svjetsko prvenstvo. Nitko ne moze napraviti pogacu bez brasna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije