Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„FINAL FIGHT 15“

Igor Jurković: Želim nastaviti savršen niz u FFC-u!

Igor Jurković
PR FOTO
14.11.2014.
u 11:15

Borilački spektakl i 15. izdanje FFC-a koje će se održati u Poreču 21. studenog zaključit će u borbi za prvi naslov FFC kick-boks prvaka u poluteškoj kategoriji Igor Jurković i Dennis Stolzenbach.

Nakon što smo u Ljubljani saznali prvaka u lakoj kategoriji Poreč će nam otkriti tko će osvojiti pojas namijenjen najboljem FFC borcu među poluteškašima. Igor Jurković će pred svojim navijačima pokušati okruniti niz uspjeha na Final Fightu još jednom pobjedom, a samim tim i naslovom prvaka. Na suprotnoj strani čekat će ga neugodni Nizozemac Dennis Stolzenbach.

Zbog ozljede šake Jurković je morao otkazati meč protiv Freda Sikkinga, a kako je trebao biti u glavnoj ulozi cijeli je event pomaknut na 21. studenoga. Dovoljno prostora da se "Istarski ratnik" opravi i spreman uđe u ring, ali ovog puta protiv drugog protivnika.

"Pripreme za meč prolaze odlično i u ovom je trenutku sve u najboljem redu. Zaradio sam na treningu početkom listopada lom šake, ali sad je sve u redu te ne osjećam nikakve posljedice. Nije me ta ozljeda poremetila ni fizički ni psihički i uvjeren sam da ću u petak 21. studenog kad počne meč biti u pravom izdanju.", rekao nam je na početku razgovora Igor Jurković.

Umjesto Sikkinga dobio je novog protivnika pa će se tako u porečkoj dvorani Žatika boriti protiv Dennisa Stolzenbacha koji iza sebe ima dosta iskustva i slovi za vrlo nezgodnog i neugodnog protivnika.

"Stolzenbach za razliku od Sikkinga više koristi boksačke tehnike. Upravo u tome vidim svoju prednost jer mislim da ću koristeći udarce nogama doći do još jedne pobjede i osvojiti pojas. Dobro se pripremam i dat ću sve od sebe da pred svojim navijačima postanem FFC prvak i osvojim pojas."

Osvajanje pojasa bila bi nagrada za dobar rad i to ne samo njegov već rad cijelog tima. Koliko su dobro radili potvrđuje i podatak da je na Final Fightu dosad neporažen u četiri meča. Redom je bio bolji od Raula Catinasa, Dževada Poturka, Jovana Kaluđerovića te Luisa Tavaresa. Niz bi se trebao nastaviti u Poreču.

"Nadam se da će biti tako. Dosad sam bio uspješan i uistinu bih želio doći do FFC-ovog pojasa. Od svih protivnika dosad najteži mi je bio Raula Catinas kojeg sam pobijedio u svom prvom nastupu na FFC-u."

Bilo je to u Splitu u travnju 2013. Sad će se boriti u svojem gradu pred svojim prijateljima i navijačima.

"Naravno da je prednost boriti se pred svojom publikom. Kad čujete navijanje s tribina dobijete dodatnu energiju. I baš zato što ću biti pred svoji navijačima dat ću sve od sebe. Vjerujte da meč neće biti dosadan."

Tijekom ove godine Jurković je nastupio i na dva Gloryjeva događa. U Zagrebu je ekspresno svladao Michaela Dutta dok je u Denveru od njega jednoglasnom odlukom sudaca bolji bio Artem Vakhitov.

"U zagrebačkoj Areni sam odradio točno onako kako sam trenirao i kako smo se pripremali za meč. Na kraju se to pokazalo kao dobitna kombinacija. Kad je poraz od Vakhitova u pitanju mogu mu samo čestitati. Jednostavno to nije bio moj dan i nadam se da više neću ponoviti greške iz tog meča. No, takav je sport, takve se stvari događaju..."

Uskoro očekuje novi poziv iz Gloryja. Bio je pozvan i na nedavni događaj koji je održan u Oklahomi, ali u tome ga spriječio lom šake. Pratio je što se događalo na turniru četvorice na kojem je Saulo Cavalari pobjedama protiv Ilunga i Mwekasse postao prvi izazivač i suparnik Gokhanu Sakiju u borbi za naslov.

"Mislim da će Saki ostati prvak, ali ispred njega je težak zadatak. Sebe u Gloryju vidim među 10 najboljih poluteškaša gdje se i u ovom trenutku nalazim. Nadam se da ću i ja dobiti priliku boriti se za Gloryjev pojas."

No, prije toga na redu je Poreč i Dennis Stolzenbach. FFC-ov pojas čeka Igora Jurkovića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije