Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak menadžera

I nakon ostavke Gopčeva će riječ imati težinu odluke

Zoran Gobac
Goran Stanzl | Pixsell
24.04.2010.
u 20:44

Gobac u HRS-u ne dobiva plaću, a posljednje dvije godine ni u klubu. Odlukom da se povuče razočaran je Bartol Kaleb.

Od 15. lipnja više neću obnašati dužnost glavnog menadžera u Rukometnom klubu Croatia osiguranje, objavio je u petak Zoran Gobac što je iznenadilo i njegove suradnike u klubu. Što ne čudi, jer Gobac je 29 godina potpisivao sve uspjehe i neuspjehe trofejnog kluba iz Kutije šibica. Najava čovjeka kojega se u klubu možda nije pitalo baš sve, ali ga se pitalo gotovo sve donijela je šok.

Direktor nije saznao prvi

– Istina je, s Gopcem sam razgovarao o toj mogućnosti, ali istina je i da mi on nije priopćio svoju odluku – rekao je direktor zagrebaša Bartol Kaleb ne krijući razočaranje. I odlukom i činjenicom da mu je najbliži suradnik izabrao medije da je objavi.

Objasnio je Kaleb i put da se Gopčeva odluka ostvari.

– Ostavku treba podnijeti Izvršnom odboru kluba koji će o njoj odlučivati. A odlučit će i o tome hoće li se funkcija glavnog mendžera ukinuti.

Kaleb ne krije da je očekivao da će s Gopcem surađivati do 2012.

– Imali smo dogovor. Ja ću se povući za dvije godine, u Zagrebov projekt uključio sam se prije četrnaest godina i želio bih da posao završim zajedno sa Zokijem.

Gopčeva odluka zvoni, svi se pitaju kako će to u Zagrebu izgledati nakon 15. lipnja. Gobac je najavio da će ostati član Izvršnog odbora, sigurno je da će njegova riječ i tada imati težinu odluke, da će ostati uključen u financiranje kluba.

- Ne odlazim iz kluba, više ću moći pomoći kao član IO nego kao glavni menadžer što je bila funkcija bez ovlasti - pojasnio je Gobac.

Dotaknuo se i još jedne teme koja ga očito peče.

- Ispunjavamo sve obveze, ali sami ne možemo ispuniti obvezu Balićevog transfera. Ne vidim da se tu nešto događa, zato sam se odlučio na ostavku. Sjest ćemo u klubu i vidjeti kakav je realan proračun i tako se onda i postaviti. A ja ću ostati i spreman sam raditi makar on bio i samo milijun eura.

Dužnosnik od 1981.

Gobac ima 54 godine, bio je igrač Zagreba i Medveščaka, a dužnosničku je karijeru u klubu počeo 1981. kao tehniko. Tri godine poslije postao je direktor, a od 1991. bio je dopredsjednik. Po uzoru na njemačke klubove, zagrebaši su u sezoni 1999./2000. uveli ulogu glavnog menadžera koju je Gobac profesionalno obavljao do prije dvije godine, a nakon toga nastavio je volonterski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije