Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Hrvatski derbi u posljednjem kolu Lige prvaka. United u klasiku igra ključni susret za spas užasne sezone

Novi poraz Uniteda! Bayern slavio na Allianz Areni
Angelika Warmuth/REUTERS
12.12.2023.
u 07:00

Liga prvaka došla je do posljednjeg kola grupne faze, derbi dana igraju Manchester United i Bayern

Grupna faza lige prvaka došla je do posljednjeg kola, još nekoliko mjesta za play-off mora se popuniti, a prve utakmice gledat ćemo večeras. Derbi dana čine Manchester United i Bayern (21 sat). U skupini A jedino su Bavarci osigurali daljnju fazu, dok će ostala tri kluba svoju budućnost tek doznati. Crveni vragovi tradicionalno znaju zabrljati i prokockati bodove, kao što smo vidjeli u zadnjem susretu LP-a, kada su prednost od 3:1 protiv Galatasaraya pretvorili u 3:3.

GALERIJA Megaprojekt nove Kantride 

Novi poraz Uniteda! Bayern slavio na Allianz Areni
1/7

Osim toga pitanje je hoće li vratar Onana biti na razini ili će kiksati. Trener Erik ten Hag može računati na raspoloženog Scotta McTominaya, ali i mladog Rasmusa Højlunda. S druge strane, Harry Kane bit će motiviran protiv momčadi s kojom se susretao dok je igrao u Premiershipu. Svjesni su Englezi da je ova utakmica na Old Traffordu ključna i da im igra jedino pobjeda, a treba im i remi Kopenhagena i Galatasaraya (21 sat).

Hrvatsku javnost zanimat će susret Union Berlina i Real Madrida (21 sat). Ne zbog neke nogometne kvalitete jer kraljevi nemaju imperativ pobjede, već su prošli dalje. Naime, za Real igra hrvatski kapetan Luka Modrić, koji se ovog vikenda vratio na teren nakon ozljede. S druge strane bit će mu Nenad Bjelica, koji vodi Union Berlin, te Josip Juranović. Bjeličina momčad posljednja je u skupini C s dva boda pa joj jedino preostaje borba za Europsku ligu iako je teško vjerovati da će pobijediti kraljeve. Ipak, doza optimizma je tu jer Bjelica je dočekao svoj debi u Bundesligi i upisao pobjedu 3:1 protiv Borussije Mönchengladbach. Prekinut je tako negativan niz Union Berlina, prva je to pobjeda momčadi još od 26. kolovoza. U drugom susretu skupine sastaju s Napoli i Braga (21 sat).

VEZANI ČLANCI:

U skupini B zna se da Arsenal i PSV idu dalje, a traži se putnik u EL i baš utakmice ove skupine otvaraju večerašnji program jer Lens i Sevilla, ali i PSV i Arsenal, sastaju se od 18.45 sati. U skupini D Real Sociedad i Inter osigurali su play-off i sastaju se od 21 sat, a donji dio tablice bori se za Europu. U utakmici RB Salzburga i Benfice svoje će prilike tražiti Roko Šimić i Luka Sučić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije