Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA EP

Hrvatska uvjerljivo razbila BiH: 'Nije lako igrati kada se zna pobjednik'

Ivica Obrvan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
08.04.2024.
u 09:20

Rukometašice Hrvatske pobijedile su BiH (33:19) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Rukometašice Hrvatske očekivano su u dvorani Sutinska Vrela pobijedile Bosnu i Hercegovinu (33:19), u posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u prosincu ove godine igrati u Mađarskoj, Austriji i Švicarskoj. U drugoj utakmici skupine Rumunjska je svladala Grčku sa 31:24. Nakon šest odigranih utakmica izabranice Ivice Obrvana osvojile su drugo mjesto u skupini, iza Rumunjske, s osam osvojenih bodova. Ostvarile su naše djevojke četiri pobjede,po dvije protiv BiH i Grčke, dok su dvaput izgubile od Rumunjske,. Ždrijeb skupina za EP bit će 18., travnja. Josipa Mamić je s pet golova bila najefikasnija u redovima izabranica Ivice Obrvana, Larissa Kalaus i Mia Brkić su dodale po četiri, dok je Armina Isić zabila pet golova za BiH.

- Već u prvom poluvremenu imali smo veliku prednost, plus deset. U nastavku je malo nedostajalo motivacije, odigrali smo s puno pogreškama, ali na kraju moram čestitati mojim igračicama na plasmanu na Europsko prvenstvo. Dao sam priliku svim igračicama, nije ulazila u igru samo vratarka Pijević. Naravno, uvijek može bolje, ali nije lagano igrati utakmicu u kojoj se unaprijed zna pobjednik. Sljedeće okupljanje planiram za kraj svibnja. Tu bi okupio igračice iz domaće lige koje kucaju na vrata reprezentacije – rekao je Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske.

VEZANI ČLANCI:

Josipa Mamić je dodala:

- Nismo željele da se ponovi prvo poluvrijeme iz Grčke kada smo gubili na poluvremenu. Od prve minute krenule smo ozbiljno protiv BiH. Ništa, sad čekamo ždirjeb i mogu samo poručiti da se nikoga ne bojimo - rekla je Josipa.

>> Krenula operacija 'Modrić u Dinamu'

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije