Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarka

Hrvatska pobijedila Luksemburg, Sesar zadovoljan: Igrali smo bez zamjerki

HKS
03.08.2023.
u 12:25

Hrvatska je pobijedila Luksemburg 91:79 i s omjerom 4-0 ušla u kvalifikacije

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u posljednjoj utakmici prekvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. pobijedila Luksemburg 91:79 i s omjerom 4-0 ušla u kvalifikacije.

Luksemburg je na domaćem terenu, osim u prvoj četvrtini, bio ravnopravan protivnik Hrvatima kod kojih se osjetilo opuštanje nakon što je na semaforu brzo zasvijetlilo +15 (10-25).

To kao da je oduzelo obrambenu ozbiljnost Sesarovim izabranicima koji su u drugoj četvrtini primili 25 poena i sa +13 otišli na veliki odmor (37-50). U trećoj četvrtini Hrvatska je održavala prednost između 15 i 20 poena te u posljednju dionicu ušla s prednošću 55-74, da bi u završnih deset minuta domaćini opasno priprijetili. Na 3.50 prije kraja zaostajali su osam poena (74-82). Stvari je na svoje mjesto tricom vratio Toni Perković, ali je Alex Laurent odgovorio istom mjerom za 77-85. Štoviše, kod tog rezultata Luksemburžani propuštaju napad pa Toni Perković i Borna Kapusta stavljaju točku na i ove utakmice. 

Izbornik Josip Sesar zadovoljan je ishodom pretkvalifikacija: 
- Prije svega bih čestitao igračima na ove četiri utakmice u pretkvalifikacijama koje su odigrali uglavnom bez zamjerki. Teško je pobijediti svaki put s 30-40 poena razlike. Znali smo kako igraju još iz Opatije, da su snažni i da fizički dobro igraju, a isto smo očekivali i ovdje. Međutim, Gnjidić je iskrenuo zglob tijekom utakmice, a na jutarnjem je treningu otpao i Badžim pa nam se skratila rotacija. Sveukupno mogu biti zadovoljan s onime što smo odradili, no naravno da je bilo i nekih stvari u ovoj utakmici koje se mogu popraviti, napravit ćemo analizu i okrenuti se prema turniru u Istanbulu.

Toni Perković s 23 poena bio prvi strijelac u hrvatskim redovima. Mateo Drežnjak je postigao 16, a Roko Prkačin 12 poena.

- Malo nas je iznenadio Luksemburg, završilo je sa samo desetak razlike. Osjeti se umor, a jutros smo ostali i bez Badžima, pa kasnije na utakmici i bez Gnjidića. Malo nas pehovi hvataju, ali, hvala Bogu, 4-0 je, idemo dalje spremati se za Istanbul - rekao je Perković.

Novi izazovi hrvatske košarkaše očekuju od 12. do 20. kolovoza na Olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu.

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
10:58 06.08.2023.

S jedne strane je to lijepa vijest, a druge strane je to pandan kao da nogometaši imaju veselje kada dobiju Maltu, Gibraltar i Andoru. Gdje smo spali ?!! Nekoć smo gledali Sovjetski Savez, Španjolce i druge velikane kao plijen, a sada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije