Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak - Znojmo 4:3

Zanoški spasio medvjede pa nazvao mamu u Kanadu

ouzas
11.09.2011.
u 20:34

U prvoj utakmici u Ledenoj ove sezone, hokejaši Medveščaka pred 5500 navijača svladali su češki Znojmo sa 4:3 nakon kaznenih udaraca.

No, svojim navijačima medvjedi su priredili pravi, nepotrebni triler. Golovima Zanoškog, Kinasewicha i Letanga vodili su u 23. minuti već sa 3:0, no onda su se opustili te dopustili gostima da od 37. do 45. minute poravnaju na 3:3. Ipak, u kaznenim udarcima Medveščakovci su bili bolji, te osvojili prva dva boda u novoj sezoni.

Ouzasovih 28 obrana

Junak Ledene sinoć je bio Tomi Zanoški, zabio je prvi gol na utakmici, te odlučujući iz kaznenog udarca.

– Jako sam sretan što sam baš ja zabio prvi gol sezone u Ledenoj, i to u mom prvom nastupu u EBEL-u pred domaćim navijačima – rekao je Zanoški, koji se ljetos vratio u Zagreb nakon 18 godina.

– Ovo je nešto specijalno za mene, vratiti se nakon toliko godina i dobiti ovacije zagrebačke publike. Sad se odmah idem javiti mami i tati u Kanadu. Vjerujem da su gledali utakmicu preko satelita i bili sretni. Treba uživati u pobjedi, no idući put ne smijemo si dopustiti opuštanje kod rezultata 3:0 – zaključio je Tomi.

Heroj navijača Medveščaka jučer je bio i vratar Michael Ouzas, koji je obranio dva kaznena udarca, a dvije minute prije kraja, kod rezultata 3:3, obranio čisti zicer igrača Znojma.

– Posao mi je da branim, da spašavam svoju momčad, haha. Uh, bilo je jako teško, psihički smo pali nakon što smo prosuli vodstvo 3:0. No, na kraju smo se ipak nekako izvukli i pobijedili.

Ouzas je jučer pokazao da je vrlo dobra zamjena za ozlijeđenog Kristana, a za sjajnu izvedbu i 28 obrana dobio je ovacije Ledene.

– Jako sam sretan zbog toga, nadam se da ću i u idućim utakmicama nastaviti ovako braniti – dodao je vratar Medveščaka.

Čak 12 golova u Beču

Trener Marty Raymond bio je svjestan da se njegova momčad previše opustila nakon vodstva 3:0.

– Igrali smo vrlo dobro prvih 45 minuta, no onda smo naprosto stali, nepotrebno zakomplicirali stvari i dopustili Znojmu da se vrati. Na kraju moram biti zadovoljan jer upisali smo pobjedu – rekao je trener.

Ostali rezultati 2. kola EBEL-a: Vienna Capitals - Linz 5:7, Olimpija - Graz 0:1, Alba Volan - Villach 1:2, Jesenice - KAC 1:4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije