Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nhl liga

Washington napokon u pravom izdanju

Washington Capitals
Reuters
20.04.2010.
u 08:59

Nakon prve dvije krajnje neizvjesne utakmice u Washingtonu, odlučene u produžetku, hokejaši Capitalsa, najbolje momčadi lige nakon osnovnog dijela sezone, slavili su u Montrealu sa 5-1.

Domaće su Capitalsi deklasirali u drugoj četvrtini, koju su, nakon što u prvom dijelu igre nije bilo golova, dobili sa 4-0. Tri su gola zabili u samo sedam i pol minuta i tako drugi put pobijedili u četvrtfinalnoj seriji doigravanja na Istoku.

Brooks Laich i Eric Fehr ostvarili su u redovima pobjednika učinak od po jednog pogotka i asistencije, a pogodak je dodao i Aleksandr Ovečkin. Na vratima Capitalsa prvi je put ove sezone od početka branio mladi Rus Semjon Varlamov. Skupio je 26 obrana.

Boston Bruinsi, šestoplasirana momčad Istoka, slavili su na svom ledu protiv Buffalo Sabresa sa 2-1 i došli do druge pobjede u trećoj utakmici serije na Istoku. Najbolji strijelac gostujuće momčadi, kanadski reprezentativac s olimpijskog turnira u Vancouveru Patrice Bergeron, zabio je pogodak odluke šest minuta prije kraja utakmice.

Sa 2-1 u seriji poveli su na Zapadu Los Angeles Kingsi, također šestoplasirana momčad, pobijedivši u Staples Centeru goste iz Vancouvera sa 5-3. Canucksi i njihov vratar Roberto Luongo, kanadski reprezentativac, nisu izdržali fantastičnu igru domaćih s igračem više na ledu. Ovaj su put iz takvih situacija Kingsi zabili tri gola. U tri utakmice serije od deset su svojih pogodaka čak sedam zabili u situacijama s igračem više na ledu.

Nakon pogotka Brada Richardsona za vodstvo domaćih (4-1) u 14. minuti druge trećine, Luonga je trener Canucksa preselio na klupu.

Najbolji igrač u mladoj momčadi pobjednika bio je bek Drew Doughty, još jedan kanadski reprezentativac iz Vancouvera, s jednim pogodtkom i tri asistencije. Slovak Michal Handzuš zabio je dva gola.

Kingsi su igrali prvu utakmicu doigravanja pred svojom publikom nakon 2002. godine.

 

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija:

Boston (6) – Buffalo (3) 2-1

Boston u seriji vodi 2-1

Montreal (8) – Washington (1) 1-5

Washington u seriji vodi 2-1

Zapadna konferencija:

Los Angeles (6) – Vancouver (3) 5-3

Los Angeles u seriji vodi 2-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije