Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Vancouver na krilima olimpijskog trijumfa

Hokej NHL
Reuters
04.03.2010.
u 08:52

Hokejaši Vancouver Canucksa pobijedili su na gostovanju u Detroitu domaće Red Wingse sa 6-3 u dvoboju NHL lige igranom u srijedu.

Kanadski reprezentativni vratar gostiju Roberto Luongo obranio je 28 udaraca, a američki je reprezentativac s Olimpijskih igara Ryan Kesler zabio dva gola za pobjedničku momčad iz olimpijskog grada. Najbolji Vancouverovi igrači, švedski blizanci Daniel i Henrik Sedin, ostvarili su po tri asistencije.

Čak 45 sekundi stajaćih ovacija dobio je najbolji igrač olimpijskog turnira, američki vratar Ryan Miller, uoči svog prvog postolimpijskog nastupa za Buffalo Sabrese. Obranio je čak 37 udaraca, no njegova je momčad svejedno pala na svom ledu od najbolje momčadi lige u ovom trenutku, Washington Capitalsa. Bilo je 3-1 za goste, a ključni je pogodak zabio odlični branič Mike Green pogodivši za 2-1 u trećoj četvrtini. Treći su gol gosti zabili u praznu mrežu.

Colorado Avalanchei prekinuli su domaću pobjedničku seriju Anaheim Ducksa od 11 utakmica slavivši u Kaliforniji sa 4-3. Gol odluke postigao je u osmoj minuti treće trećine mladi centar Matt Duchene, treći izbor prošloljetnog drafta.

Petu su pobjedu u šest posljednjih nastupa izborili Chicago Blackhawksi, ponajbolja momčad Zapada. U svojoj su dvorani bili bolji od najlošijeg sastava lige Edmonton Oilersa sa 5-2. Patrick Kane dva je puta asistirao suigračima za pogodak.

Strijelci su, među ostalima, bili kanadski olimpijski reprezentativac Jonathan Toews odnosno slovački Marian Hossa.

NHL liga, srijeda:

Buffalo – Washington 1-3

Florida – Philadelphia 7-4

Anaheim – Colorado 3-4

Detroit – Vancouver 3-6

Chicago – Edmonton 5-2

Calgary – Minnesota 0-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije