Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

Vancouver izbacio Kingse, Phoenix izjednačio

NHL
AFP
26.04.2010.
u 07:52

U šestoj utakmici prvog kruga doigravanja u Zapadnoj konferenciji Vancouver Canucksi savladali su Los Angeles Kingse na gostujućem ledu i tako izborili ukupnu pobjedu u seriji (4-2).

Na početku posljednje četvrtine Kingsi su vodili sa 2-1, ali Canucksi serijom 3-0 u toj dionici rješavaju pitanje pobjednika i dolaze do drugog kruga doigravanja po treći put u zadnje četiri sezone.

Daniel Sedin, Kevin Bieksa i Alexandre Burrows postigli su golove za Canuckse u posljednjoj dionici, a u prvoj je trećini vratara Kingsa Jonathana Quicka načeo Steve Bernier.

Kingsi su imali prednost u seriji 3-1, ali su potom izgubili tri utakmice u nizu i tako u svom prvom nastupu u doigravanju od 2002. godine propustili proći u drugi krug.

Podsjećamo, u drugoj, ranije odigranoj utakmici nedjeljnog programa prvog kruga doigravanja, Phoenix Coyotesi slavili su na gostovanju kod Detroit Red Wingsa sa 5-2 i tako izjednačili seriju na 3-3.

Ruski reprezentativni vratar Ilja Brizgalov obranio je 31 udarac prema vratima i tako vodio Phoenix do pobjede, koji će priliku za konačan udarac protiv Detroita imati u utorak u svojoj Jobing.com Areni u Glendaleu.

Phoenix, odnosno tadašnji Winnipeg Jetsi, posljednji je put drugu rundu doigravanja dosegao 1987. godine.

NHL doigravanje, nedjelja:

Zapadna konferencija:

Detroit (5) - Phoenix (4) 2-5

Serija je izjednačena na 3-3

Los Angeles (6) - Vancouver (3) 2-4

Vancouver dobio seriju 4-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije