Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale EBEL-a

Medvjedi izgubili, Letang u bolnici!

Medveščak KAC (1)
Pixsell
13.03.2012.
u 19:26

Hokejaši Medveščaka izgubili su u Klagenfurtu sa 1:4, KAC došao do vodstva 3-1 u seriji. Kako su igrali, još su medvjedi i dobro prošli. Da će večer loše završiti nagovijestila je greška Kristana u 49 sekundi, nakon koje je KAC poveo 1:0

Lix je izašao s gola, pak se čudno odbio od ograde, pa je napadač KAC-a Tenute samo proslijedio pak u prazan gol. A loše je krenulo već i prije same utakmice. Kapetan Alan Letang osjetio je veliku bol u predjelu trbuha još ujutro na treningu, probao je uoči utakmice izaći na zagrijavanje, no nije mogao klizati. Kraj utakmice dočekao je vozeći se u hitnoj prema bolnici u Klagenfurtu.

Sutra će na pretrage, no vjerojatno je riječ o problemima s crijevima, zbog čega je prošle godine bio na operaciji.

Pitanje pobjednika domaćin je praktički riješio već u 28. minuti, kada je golovima Kalta i Tenutea poveo 3:0. Početkom zadnje trećine trener Medveščaka Raymond pokušao je iznenaditi, na led je poslao šestero igrača, bez vratara Kristana, no medvjedi nisu zabili gol ni u situaciji 6 na 3, odnosno 6 na 4. Na 4:0 u 47. je povisio Herburger, a samo 40 sekundi kasnije konačan rezultat postavio je Siddall.

- Nismo bili dobri, nismo zaslužili pobjedu. Sve je bilo protiv nas, prvo problemi Letanga, pa primljeni gol u 49 sekundi, a onda je još i Day slomio klizaljku, pa je morao igrati u tuđim. Nije ni suđenje bilo dobro, ali nisu oni krivi za poraz, već mi – rekao je trener Medveščaka Marty Raymond.


Ako se Letang ne oporavi do četvrtka, medvjedi će teško do novog gostovanja.

- Doći ćemo mi ove sezone opet u Klagenfurt, pobijedit ćemo u Zagrebu – vjeruje Raymond.

Medvjedi su jučer u Klagenfurtu imali pomoć 200-tinjak navijača, među koje je u zadnjoj trećini upala i policija. Uzeli su transparent, odnosno poruku šefu lige Sofronu, na kojem je pisalo \"savjest i poštenje nemaju cijenu, sramite se gospodine Sofron\". Navijači su se brzo snašli, izvadili su novi natpis: \"Ovo je cirkus\".

U drugoj utakmici Olimpija je s 2:1 pobijedila Linz i smanjila na 1-3.

Tijek utakmice:

60\' Utakmica je završila, medvjedi su izgubili 1:4

47\' Inače, u istoj je minuti KAC ostao i s igračem manje, isključen je Siklenka.

4:1 Gooool Medveščaka! Mat Siddall zabio je odmah u istoj minuti (47\') za smanjenje vodstva KAC-a

4:0 Gol Klagenfurta Čini se kako je sve gotovo u četvrtoj utakmici polufinalne serije. Herburger je zabio za 4:0 u 47. minuti

41\' Totalna ofenziva Medveščaka na početku treće trećine nije urodila plodom. Trener Raymond izvadio je i Kristana, pa su Zagrepčani u jednom trenutku napadali 6 na 3, ali power play nije iskorišten. Ostaje 3:0 za KAC.

40\' Kraj druge trećine.

40\' Sad medvjedi imaju situaciju 5 na 3 nakon što je zbog previše igrača na ledu Kirisits isključen na dvije minute. Mogu li u zadnjoj trećini iskoristiti 32 sekunde koje će imati situaciju 5 na 3 i doći do pogotka?

39\' Nakon 10 minuta mirovanja, opet je jedan igrač u \"autu\", KAC-ov Kalt.

28\' Novo isključenje za momčad iz Zagreba. MacAulay je već treći put na klupi za kažnjene večeras...

3:0 Gol Klagenfurta Novo isključenje za Medveščak u 28. minuti. Kažnjen je Kinasewich, a KAC već nakon 20-ak sekundi (Tenute) zabija u power playu za 3:0.

2:0 Gol Klagenfurta Dvije sekunde prije nego što im je ušao jedan igrač, Medveščak je primio gol u 24. minuti. Zabio je Dieter Kalt.

22\' Druga je trećina počela isključenjem Naglicha, a ubrzo mu se pridružio i Sertich, pa su medvjedi ostali 3 na 5.

1. trećina

20\' Kraj prve trećine, Medveščak gubi 0:1 u dionici u kojoj su suci podijelili čak 20 minuta kazne.

16\' Novo isključenje! Kiša isključenja u Klagenfurtu, ovaj je put igru na dvije minute morao napustiti Medveščakov Naglich. Ipak, KAC ne zabija gol s igračem više.

14\' Medveščak opet ima igrača više, Herburger je otišao na klupicu za hlađenje. No, medvjedi nisu iskoristili prednost.

14\' Novo obostrano isključenje - zbog pretjerane grubosti vani su MacAulay i Geier.

11\' KAC ponovo ne iskorištava igrača više, sad su oni u igračkom minusu. Brandner je na hlađenju sljedeće dvije minute.

9\' Obostrano isključenje zbog držanja, vani su MacAuley i Geier

9\' Saša Martinović je ponovo isključen...

4\' Saša Martinović je isključen, ali domaćini nisu iskoristili igrača više.

1:0 Klagenfurt vodi Tek što je počela prva trećina, medvjedi su primili gol. U 49. sekundi utakmice za Austrijance je zabio Joseph Tenute, na asistenciju Hundertpfunda.

Nakon što su u nedjelju smanjili rezultat u polufinalnoj seriji EBEL lige na 1:2, Medveščak večeras gostuje kod KAC-a u Klagenfurtu. Tekstualni prijenos uživo možete pratiti na Sportalu.

Komentara 10

Avatar antuntun55
antuntun55
20:28 13.03.2012.

degutantini i irintantni su ovi komentari i na TV...isključivo se komentiraju suci,o hokeju niti slova..Medveščak gubi jer je slab i loše igra...i druge istine nema..

SN
snovakor
21:26 13.03.2012.

Ajde novinare , ispravi ovo i piši kako treba ovo ! Nije 1-4 nego 4-1 !!! malo se piše ovako, malo onako ! Na žalost što god se govori o utakmici, nema tog pozitivnog naboja u Medvjedima....svakako dosta su krivii i suci u toj prići, kad im skidaju igru već 3 puta u polfinalu....ne valja sve skupa, ni suđenje a ni posljedično igra (:

Avatar antuntun55
antuntun55
20:47 13.03.2012.

možete slagati minuse do neba...no loša igra ostaje i to je neće popraviti,,,i to u sve 4 polufinalne utakmice....dva puta 5/3....bez smislene akcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije