Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male plaće, veliko srce

U pet minuta Medveščak prodao 4500 karata!

Ulaznice Medveščak
Foto: Luka Klun/Pixsell
1/5
05.03.2010.
u 18:27

Samo su sretnici došli do ulaznica za prvu domaću utakmicu polufinala. Pet minuta za totalnu rasprodaju ulaznica apsolutni je rekord, a većina ih je ''otišla'' preko interneta.

Medveščak ruši sve rekorde! Ulaznice za prvu domaću utakmicu polufinala EBEL-a (četvrtak, 19.15 sati) u petak su puštene u prodaju, a svih 4500 nestalo je za 5 minuta i 10 sekundi – najviše preko internetske prodaje! Iz tvrtke Eventim, zadužene za prodaju, izvijestili su da je to rekord u brzini prodaje. A zašto takva euforija zbog Medveščaka? Zbog kluba čiji je proračun triput manji od Grazova, čiji najvredniji igrači po sezoni zarađuju oko 50.000 eura (Oullette, Guidarelli, Fox, Letang), a što je iznos na koji se najskuplji igrač Red Bull Salzburga Kelsey Wilson, koji zarađuje oko 300.000 eura, može samo nasmijati.

Ne igramo za statistiku

Momčad s najmanjim proračunom u ligi postala je konkurent za osvajanje naslova. U čemu je ključ?

– Nikada u karijeri nisam bio u momčadi u kojoj je takvo zajedništvo i želja za uspjehom – rekao je kapetan Alan Letang.

A kanadski branič zna što govori, jer igra 20. sezonu u karijeri.

I John Hečimović ima slično objašnjenje:

– Svi smo shvatili da je to puno više od običnog profesionalizma. Uspjeli smo igrama potaknuti zanimanje za hokej kojega nije bilo 20 godina, a igrači su shvatili da smo dio nečega posebnog. Sada više ne igramo samo za statistiku, već za cijeli grad i Hrvatsku.

A kapetan Letang tek je jučer otkrio da je u svih šest utakmica doigravanja igrao ozlijeđen.

I pod temperaturom

– Napuknulo mi je rebro u prvoj utakmici. Kada sam išao na CT samo mi je bilo bitno da mi se nije zabilo u plućno krilo. Kada je liječnik rekao da nije, odlučio sam igrati – rekao je Letang, koji ispod oka ima veliki podljev i osam šavova od prije nekoliko dana.

Mike Ouellette je, pak, nedavno imao potres mozga, no na svoje inzistiranje vratio se prije preporuke liječnika, a to je prije njega učinio i Marko Lovrenčić. Joel Prpić također ne propušta utakmice.

– Nedavno je imao visoku temperaturu, no došao je na trening i drugi dan na utakmicu – otkriva Ljubić.

U momčadi je 11 Kanađana (četvorica hrvatskog podrijetla), četvorica Amerikanaca, petorica Slovenaca i svega četvorica domaćih momaka.

Ključne riječi

Komentara 1

SL
Slavek
19:51 05.03.2010.

Neznam zbog čega se nebi sredilo da se igra u Areni pred 16.000 gledatelja x 100 Kn je 1.600.000 kn . Velika lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije