Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Šveđani pobjedom krenuli u obranu zlata

švedska
AFP
18.02.2010.
u 08:53

Švedski hokejaši pobjedom su krenuli u obranu zlatne medalje s Olimpijskih igara u Torinu od prije četiri godine. U prvoj utakmici u Vancouveru, u skupini C pobijedili su Njemačku s 2-0.

Poprilično su se namučili Šveđani sa žilavim Nijemcima, a slomili su ih tek u drugoj trećini.

Mattias Ohlund, branič Tampa Baya, u petoj je minuti te dionice igre matirao njemačkog golmana Thomasa Greissa. Nijemci su se žalili da je Daniel Sedin nepropisno ometao njihova vratara, ali sudac se nije složio.

U 15. minuti drugoga dijela Daniel Alfredsson je prisilio Nijemce da izgube pak iza svoga gola, pločicu je uzeo Nicklas Bäckström i uposlio napadača Dallasa Louia Erikssona za konačnih 2-0.

Šveđani će u Vancouveru pokušati postati prva reprezentacija koja je obranila olimpijsko zlato još od Sovjetskog Saveza kojem je to uspjelo 1988. u Calgaryju.

Reprezentacija Finske pobijedila je Bjelorusiju s 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) u dvoboju 1. kola u C skupini na hokejaškom olimpijskom turniru u Vancouveru…

Finci su ubilježili očekivanu pobjedu, a omjer udaraca na gol 45-12, u korist Finske, dakako, najbolje svjedoči o razlici na ledu između dvije selekcije.

Dva pogotka za Finsku postigao je Niklas Hagman, napadač Calgary Flamesa, a po jedan su dodali Olli Jokinen, Valtteri Filppula i Jarkko Ruutu. Jedini gol za Bjelorusiju postigao je Sergej Kostitcin u drugoj trećini.

U sudaru starih rivala i nekadašnjih sunarodnjaka češki su hokejaši u 1. kolu skupine B na Olimpijskim igrama u Vancouveru svladali Slovake s 3-1.

Česi su na velikim natjecanjima najčešće pobjeđivali svoje susjede, a tako je bilo i u prvoj utakmici koju su obje reprezentacije odigrale na ovogodišnjim Igrama.

Iako se u sastavu Slovačke neočekivano pojavio njihov prvi igrač Marian Gaborik, koji je prema najavama zbog ozljede trebao propustiti uvodna dva ogleda, to nije bilo dovoljno za rušenje kvalitetnijih Čeha. Najučinkovitiji igrač New York Rangersa čak je bio i strijelac izjednačujućeg gola za Slovačku u prvoj minuti druge trećine, nakon što je Čehe ranije u vodstvo doveo Patrik Eliaš, ali na tome je i ostalo.

U nastavku je Češka ipak došla do pobjede, najprije pogotkom 38-godišnje legende Jaromira Jagra, a potom, dvije sekunde prije kraja drugog dijela, i zgoditkom Montrealova napadača Tomaša Plekaneca.

Slovaci nakon poraza neće imati puno odmora, već danas ih očekuje dvoboj protiv snažnih Rusa. Česima će se, pak, u petak suprotstaviti Latvijci.

ZOI, hokej na ledu (muški), 1. kolo C skupine:

Švedska – Njemačka 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Finska – Bjelorusija 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije