Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljeni Zagrebom

Šef KHL-a obećao da će Medveščaku pronaći velikog sponzora

'03.09.2011., Ledena dvorana, Dom sportova, Zagreb - Memorijalni turnir hokeja na ledu Ferdo Spajic 2011., KHL Medvescak - EV Zug. Pascal Morency, Matthias Rossi.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
05.09.2011.
u 09:45

Tajni sastanak čelnika ruske lige Aleksandra Medvedeva i predsjednika Medveščaka Damira Gojanovića dogodio se ljetos u Dubrovniku

Premda u Medveščaku ne žele stvarati euforiju, doznajemo da su pregovori o ulaska u KHL odmaknuli od početne faze. Naime, tijekom kolovoza predsjednik Medveščaka Damir Gojanović u Dubrovniku se sastao s prvim čovjekom lige Aleksandrom Medvedevom, koji je jako zainteresiran za ulazak Medveščaka u KHL. Naravno, upoznat je i s time da zagrebačka momčad ne može sama osigurati 10 milijuna eura, koliko stoji jedna sezona u drugoj najjačoj hokejskoj ligi svijeta. No, zato je Gojanoviću obećao pomoć u traženju sponzora.

Vozit će ih ruski Aeroflot

– Svojim vezama želi pomoći da u naš klub uđe neka jaka multinacionalna kompanija. A dok ne pronađemo tako jakog sponzora, priče o ulasku u KHL doista su bespredmetne – kaže Gojanović.

Možda bi taj sponzor mogao biti Generali, jaka europska osiguravajuća kuća koja je već sponzor Medveščaka, pa bi preko KHL-a pokušali ostvariti proboj na istočno, rusko i azijsko tržište.

U Medvedevu su medvjedi dobili moćnog saveznika koji je vrlo, vrlo utjecajan ruski biznismen i drugi čovjek ruskog giganta Gazproma. A obožava Hrvatsku jer ima kuću u Dubrovniku.

Priča se da bi Medvedev mogao Medveščaku riješiti i besplatan avionski prijevoz na utakmice. Letjeli bi Aeroflotom, najvećom ruskom aviokompanijom koja je jedan od sponzora KHL-a.

Čelnici Medveščaka imaju još jednu super vezu. Naime, čovjek koji odlučuje koji će klubovi ući u sezoni 2012./13. je Ivano Zanatta, bivši trener KHL momčadi St. Peterburga, koji je proljetos pregovarao s čelnicima kluba o mogućnosti dolaska na klupu Medveščaka. A Zanatta je ovaj vikend boravio u Zagrebu, bio je na Medveščakovim utakmicama u Ledenoj. S Gojanovićem se prisjetio i uspomena iz 2003. godine, kada je bio trener hrvatske reprezentacije koja je igrala Svjetsko prvenstvo Divizije I u Zagrebu.

– Zagreb ima dobro organiziran klub koji vode profesionalci, ima iznimnu publiku koje bi se posramili i ruski klubovi, ima dvoranu i veliku arenu, izravne veze s Europom te dobre hotele. Ne vidim prepreku da Zagreb postane dio KHL-a – rekao je Zanatta te dodao:

Velika stvar za turizam RH

– Oduševila me atmosfera, a ne mogu ni zamisliti kako je tek glasno kada vas bodri 15.000 navijača u Areni.

Inače, plan je vodstva KHL-a proširiti ligu na europsko tržište, a uzeli bi klubove iz velikih gradova. Uz Medveščak, u toj se priči spominju Milano, Slovan Bratislava i Vienna Capitals. Možda već i za sezonu 2012./13.

– Ulazak u KHL bio bi izvrsna stvar i za hrvatski turizam, budući da je rusko tržište jedan od najvećih potencijala. Više bismo imali koristi od Medveščakove reklame nego reklama na CNN-u, kojemu drastično opada gledanost – zaključio je Gojanović.

Ključne riječi

Komentara 1

HP
hamsun pedersen
10:47 05.09.2011.

obožavam medveščak i atmosferu oko njega:) mislim da bi khl bilo nešto fantastično za sve zaljubljenike u medvjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije