Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA NA POMOLU

Rusijo, medvjedi stižu! Najbolji hokejaši svijeta u Ledenoj...

'17.12.2011., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - Hokej na ledu. Utakmica Medvescak - Dinamo Moskva, proslava 50. godina HK Medvescak. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.03.2013.
u 10:00

– Pregledat ćemo sve dokumente, poslati komisiju u Zagreb, provjeriti financijska jamstva. Ako je sve dobro, Medveščak će postati naš član – poručuju Rusi

U trenucima kad je Medveščak prekjučer navečer slavio 17. naslov hokejskog prvenstva Hrvatske, ljudi iz kluba u Moskvi napravili su veliki korak prema ulasku u KHL. Čelnicima druge najjače svjetske lige predali su detaljan plan i prijavu u kojoj tvrde da su spremni za ulazak već iduće sezone.

Delegacija u Moskvi

Čelnici KHL-a jako su zadovoljni s onime što su čuli od voditelja pregovora Ranka Vučinića, glavnog menadžera Markantonija Belinića te voditelja marketinga Mislava Madirazze.

– Medveščak nam je predao službeni zahtjev za ulazak u kojem tvrde da su ispunili sve uvjete. Sada počinje standardan postupak provjere. Pregledat ćemo sve dokumente, poslati komisiju u Zagreb, provjeriti financijska jamstva – rekao je potpredsjednik KHL lige Vladimir Šalajev.

Konačan odgovor Rusa stići će najkasnije do sredine svibnja, a u Medveščaku vjeruju da će uspjeti dobiti zeleno svjetlo.

– Vrlo smo zadovoljni ovom izjavom jer je to potvrda mukotrpnog posla koji radimo protekle dvije godine, kad je cijela priča o ulasku u KHL počela. No, u ovom trenutku ne smijemo iznositi detalje pregovora niti ih smijemo komentirati – izjavio je Vučinić.

Financije su još sporne

Ono što je najspornije u cijeloj priči jesu financije, odnosno kako je Medveščak uspio nabaviti garancije da će skupiti po 10 milijuna eura za svaku od tri sezona, na koliko bi se potpisao ugovor. Pretpostavka je da je garancija dobivena od predsjednika lige Aleksandra Medvedeva, koji je drugi čovjek energetskog giganta Gazproma, ali i veliki zaljubljenik u Hrvatsku te osobni prijatelj Damira Gojanovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije