Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL liga

Poništena utakmica, bodovi Klagenfurtu!

\'09.10.2011., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb -  10. Kolo EBEL lige: KHL Medvescak Zagreb - EC KAC. Novi golman Medvescaka Mate Tomljenovic koji je pred utakmicu stigao avionom sletivsi 20-ak mi
Goran Stanzl/PIXSELL
13.10.2011.
u 17:37

Kao što je Večernji list jučer najavio, Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza odlučio je da će rezultat s nedjeljne utakmice KHL Medveščak Zagreb – EC KAC Klagenfurt biti poništen, a bodovi dodijeljeni KAC-u!

Čelništvu KHL Medveščaka napomenuto je na početku utakmice da je moguće da igrač možda neće biti prihvaćen kao registrirani igrač, ali mu se dopušta nastup.

Vodstvo lige EBEL 30. kolovoza uputilo je pismo svih klubovima iz lige objašnjavajući da su prijave igrača moguće isključivo  od ponedjeljka do petka  od 9 do 17 sati, što ovdje nije slučaj jer je nedjelja neradni dan lige i Austrijskog hokejskog saveza. 

– Nama je ovo nevjerojatna odluka jer se sve na koncu svodi na to da su papirologiju  odradili i klub i lokalni savez i kako je sve dostavljeno na vrijeme, ali nije pravilno procesuirano jer je bila nedjelja te zbog neradnog dana, na koji se igrala utakmica, igrač nije i službeno registriran u Austrijskom hokejskom savezu.  

Bez obzira na odluku lige i bez obzira na to koliko mi njome bili razočarani, pobjedu nam doista nitko ne može oduzeti. Mi smo sigurni da smo sve odradili prema pravilima Međunarodne hokejske federacije, krovne hokejske institucije, čemu u prilog i svjedoči dio odluke u kojem je objašnjeno da je sve dostavljeno ligi, osim potpisanog dokumenta koji je IIHF poslao sa zakašnjenjem!  

Očigledno je situacija isprva bila jednako nejasna još nekima kao i nama jer su trebala četiri dana da odluka bude donesena.  

Unatoč ovoj odluci naša momčad i dalje će ostati pobjednik utakmice, a Mate Tomljenović ostat će heroj ledene. Herojski je od njega bilo doći u jednom danu u Zagreb, izaći nezagrijan na led Doma sportova i odlično braniti cijelu utakmicu!  

Na žalost, kao što je vidljivo iz dokumenta u prilogu, žalba na ovu odluku nije moguća! Momčad nastavlja s treninzima i igrom te već sutra gostuje u Znojmu, a u nedjelju dočekuje Linz u Domu sportova! – izjavio je Markoantonio Belinić, glavni menadžer KHL Medveščaka.

Ključne riječi

Komentara 7

ST
starsandstripes
18:36 13.10.2011.

j...š bodove svi znaju ko je pobjedio pa i KAC

KL
klubuhb1
18:44 13.10.2011.

sory admine malo sam ljut, htio sam samo spomenuti neke radnje koje mi Hrvati često spominjemo a radi se o mamici i peseku

SW
Sway
18:35 13.10.2011.

pa normalno, dobra škola za Medveščak da takvih amaterskih greška više ne radi! Ajmo Medvedi naprijed ZIG ZAG MEDVEŠČAK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije