Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Pavelski briljirao u pobjedi Sharksa

Joe Pavelski
AFP
03.05.2010.
u 09:29

Hokejaši San Josea pobijedili su Detroit kao domaćini s 4-3 (2-2, 0-1, 2-0) u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja NHL lige u Zapadnoj konferenciji.

San Jose poveo je s 2-0 u seriji, a slavio je i u prvoj utakmici, i to s istim rezultatom, 4-3. Druga sličnost između prve i druge utakmice jest u činjenici da je i ovoga puta, kao i u prvom dvoboju, opet briljirao sjajni američki centar Sharksa Joe Pavelski. Još jednom je bio dvostruki strijelac, kao i u prvom dvoboju. Svom učinku dodao je jednu asistenciju, pa sada na svom kontu u doigravanju ima devet pogodaka i pet asistencija u osam utakmica!

San Jose je u prvom krugu dobio seriju protiv Colorada, nakon što je zaostajao 2-1. Prema tome, sada je u seriji od ukupno pet pobjeda...

- Lijepo je vidjeti pločice u suparničkoj mreži. To je nagrada za naporni rad – skromno je izjavio Pavelski.

Detroit je nakon dvije trećine vodio s 3-2, a pogotke za goste postigli su Rus Pavel Dacjuk te Šveđani Nicklas Lidström i Tomas Holmström. Pavelski je svojim drugim golom izjednačio na 3-3, a pobjedu Sharksima donio je Joe Thornton u 53. minuti dvoboja. Bio je to njegov prvi pogodak u doigravanju ove sezone.

Thornton nikada u San Joseu nije bio tek ''drugi Joe'' u momčadi. Nikada do ovog doigravanja. I on je odao veliko priznanje Pavelskom, koji više nije samo ''mali Joe''...

- Ne znam s kojeg je on planeta. Iz utakmice u utakmicu je izvanredan. Baš tako, izvanredan – kaže Thornton.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Sharksa protiv Red Wingsa ove sezone u šestom dvoboju. Prva tri dobio je Detroit, koji će biti domaćin u trećoj i četvrtoj utakmici polufinalne serije doigravanja. Sljedeći dvoboj na redu je u utorak.

Montreal izjednačio protiv Pittsburgha

Hokejaši Montreala izbacili su u prvom krugu doigravanja NHL lige Washington, najbolju momčad osnovnog dijela, a čini se da će i aktualnom prvaku Pittsburghu biti tvrdi orah.

Canadiensi su u Mellon Areni svladali domaće Penguinse s 3-1 u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije i izjednačili seriju na 1-1. Sljedeće se dvije utakmice igraju u Montrealu.

Kanađani su se uspjeli oporaviti od poraza 6-3 u prvoj utakmici, ali i od početnog vodstva "pingvina" u nedjeljnom dvoboju. Branitelja naslova je u prednost u petoj minuti doveo Matt Cooke, ali Montreal je uspio izjednačiti do kraja prve trećine preko Briana Gionte.

U junaka gostujuće momčadi do kraja se utakmice pretvorio Michael Cammalleri, s po jednim je pogotkom u svakoj od preostale dvije trećine osigurao pobjedu klubu koji se u doigravanje plasirao "pet do dvanaest".

Veliku je ulogu u nedjelju imao i vratar Montreala Jaroslav Halak koji je zaustavio 38 udaraca Pittsburghovih hokejaša. Penguinsi su na kraju imali 18 udaraca više na suparnički gol (39-21), ali slovački čuvar mreže im nije dopustio slavlje.

NHL doigravanje, 2. krug (nedjelja):

Istočna konferencija

Pittsburgh (4) – Montreal (8) 1-3

Serija je izjednačena na 1-1

Zapadna konferencija

San Jose (1) – Detroit (5) 4-3

San Jose poveo u seriji 2-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije