Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTV

Novi poraz američkih hokejaša

Amerika Hokej na ledu
AFP
10.05.2010.
u 19:09

Hokejaši na ledu Sjedinjenih Država doživjeli su novi, drugi poraz na Svjetskom prvenstvu kojem je Njemačka domaćin. Drugi su put Amerikanci pali u produžetku.

Prvog dana prvenstva je Njemačka pobijedila SAD sa 2:1 u ogledu skupine D, a istim rezultatom se i Danska osladila protiv aktualnih olimpijskih doprvaka iz Vancouvera. No, treba napomenuti da je momčad SAD-a potpuno promijenjena u odnosu na Olimpijske igre.

Oba pogotka u osnovnih 60 minuta utakmice Danske i SAD-a postignuta su u drugoj trećini. Danska je povela preko Ellera (29. minuta), dok je SAD izjednačio samo četiri minute kasnije preko Yandlea.

Danska, inače, nije bila inferiorna ni u jednom trenutku ogleda (31-29 bio je omjer udaraca na suparnička vrata u korist Danaca), a slavlje je Skandinavcima donio Lassen u drugoj minuti produžetka.

U skupini B Švicarska je lako svladala Italiju sa 3:0, a pogodili su Monnet, Brunner i Pluss.

 

SP u hokej na ledu, 2. kolo:

skupina B:

Švicarska - Italija 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Kanada - Latvija (kasnije)

Redoslijed: 1. Švicarska 6, 2. Kanada 3 (-1), 3. Latvija 0 (-1), 4. Italija 0.

skupina D:

Danska - SAD 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0)

Njemačka - Finska (kasnije)

Redoslijed: 1. Danska 5, 2. Njemačka 2 (-1), 3. SAD 2, 4. Finska 0 (-1)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije