Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - V. BRITANIJA 1:4

Niti vulkan nije pomogao Hrvatskoj, Britanci pobijedili 4:1

Hokej
Igor Kralj/PIXSELL
17.04.2010.
u 21:51

Hrvatska hokejska reprezentacija u 1. kolu Svjetskog prvenstva Divizije I u Ljubljani izgubila je od Velike Britanije sa 1:4 (1:1, 0:2, 0:1).

Naši hokejaši bili su ravnopravni samo u prvoj trećini kada su držali 1:1. Jedini pogodak za Hrvatsku postigao je Rendulić u 13. minuti.

Zbog otkazanih letova na Otoku, Britanci su u Ljubljanu stigli tek oko podneva, četiri sati prije početka utakmice. No, našim hokejašima ipak nije pomogla erupcija vulkana na Islandu i mogući umor protivnika.

- Cijela priča oko kašnjenja je bila predimenzionirana i na kraju je štetila samo našim igračima. Svi su govorili da nam je to šansa, jer oni će kao biti jako umorni. No zaboga, pa nisu oni iz Londona putovali pješice, već u komfornom autobusu - rekao je sportski direktor saveza Dragutin Ljubić.

Jedan od najiskusnijih u našoj reprezentaciji Saša Belić je rekao:

- Nakon prve trećine sam pomislio da imamo šanse, no poslije smo se raspali, igrali smo totalno van sistema.

U nedjelju (20 sati) naša reprezentacija igra protiv domaćina Slovenije.

- Činjenica je da su oni klasa iznad nas i da nemamo nikakve šanse. No, ne smijemo se osramotiti, moramo odigrati najbolje što možemo i pokazat da zaslužujemo ostanak u Diviziji I - kaže Ljubić.

– S mnogim slovenskim reprezentativcima smo veliki prijatelji i imat ćemo veliki motiv. Iako su veliki favoriti, sigurno nas neće razvaliti. Uostalom, tako je bilo i na posljednjem Svjetskom prvenstvu, kada su nas jedva pobijedili sa 4:2 – zaključio je Belić.

Hrvatska reprezentacija imala je podršku 100-tinjak navijača, a u nedjelju će ih na tribinama Tivolija sigurno biti još više.

Ostali rezultati: Mađarska - Koreja 4:2, Slovenija - Poljska. (kl/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije