Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak - KAC 0:4

Neviđena tučnjava u Ledenoj! Mlatili su se čak i vratari... (video)

medveščak (1)
Foto: Dalibor Urukalović, Marko Lukunić/Pixsell
1/25
06.03.2012.
u 21:05

U prvoj polufinalnoj utakmici hokejaši Medveščaka izgubili su kod kuće od KAC-a iz Klagenfurta 0:4.

Šake su letjele na sve strane, Joel Prpić udarao je igrača KAC-a Zjuzina koji je ležao na ledu, Tomi Zanoški odrađivao je rundu sa svojim suparnikom, a Robert Kristan na sredini je klizališta bio u klinču s vratarom Klagenfurta Chiodom. Na kraju je svih 40 igrača skinulo rukavice i izbila je masovna tučnjava. Tako je to izgledalo u 40. minuti jučerašnje prve polufinalne utakmice između Medveščaka i KAC-a, koju su medvjedi u Ledenoj izgubili sa 0:4. Iskra koja je zapalila vatru bila je nasrtaj Franka Banhma na igrača Klagenfurta Manuela Geiera. Isprovociran nekim sudačkim odlukama i provokacijama gostujućih igrača, Banham je krajnje neoprezno, bezočno s leđa laktom pogodio u glavu Geirea.

Raymond ljutit na suce

– Nismo nasjeli na provokacije nego su oni otpočetka igrali prljavo, a suci to nisu htjeli kažnjavati. Suci su izgubili kontrolu nad utakmicom, a onda se dogode ovakve stvari. Mi se borimo jedni za druge, i zato smo se svi potukli – objasnio je Tomi Zanoški.

Joel Prpić od prve se minute zakvačio se s Rusom u momčadi KAC-a, Andrejom Zjuzinom.

– Pričao je, pričao, pričao i pričao... Onda sam odlučio to prekinuti – objasnio je Joel Prpić, kojeg zbog kazne neće biti na sljedećoj utakmici.

A kad disciplinska komisija danas vidi Banhamov nasrtaj, vjerojatno će dobiti nekoliko utakmica kazne. Zanimljivo, medvjedi su zbog tučnjave kraj utakmice dočekali bez petorice – Prpića, Banhama, Zanoškog, Naglića i Pokuloka.

Robert Kristan igrač je koji ne voli tučnjave, no nije ju jučer mogao izbjeći. “Kristan udara kao Kličko”, vikao je komentator s austrijske televizije.

– Jedan KAC-ov igrač krenuo je na Prpića, a ja sam mu htio pomoći. Onda je protivnički vratar krenuo na mene – objasnio je Lix i dodao:

– Zaista se ne sjećam kada sam se zadnji put potukao. Inače je moj posao da branim gol, no činim sve za momčad, a ovaj je put to bila tučnjava.

Utakmica je pokazala je da medvjedima nije leglo čak devet dana pauze.

– To je sigurno puno utjecalo na ovaj poraz, noge su bile jako teške – zaključio je Lix.

Trener Marty Raymond bio je ljutit na suce.

– Smiješno je da su nam isključili petoricu igrača. Njihov igrač Zjuzin tukao se kao manijak, a nije dobio ništa – rekao je Marty.

Medvjedi ne mogu dugo tugovati jer već u četvrtak čeka ih druga utakmica, ovaj put u Klagenfurtu.

– Atmosfera će biti luda, njihovi navijači stvorit će veliki pritisak na suce – smatra Raymond.

Da će KAC imati pomoć sudaca, medvjedima je trebalo biti jasno od početka serije.

Upozorenje uoči utakmice

– Nazvao me jedan čovjek iz vrha austrijskog hokeja večer prije utakmice i poručio mi da nećemo igrati samo protiv KAC-a, već i protiv cijele organizacije i sudaca. Da će nas njihovi igrači pljuvati, provocirati... To se i dogodilo – rekao je sportski direktor Medveščaka Ljubić.

Nažalost, medvjedi su na te provokacije nasjeli...

U drugoj utakmici Linz je sa 4:2 svladao Olimpiju.

Komentara 51

BO
bomba
13:28 07.03.2012.

Vidim nije vam se svidio moj komentar. Onda jedno pitanje Vama se sviđaju ovakve scene na sportskim terenima(bolje reći borilištima) i naravno dolazite zbog ovakvih scena a ne hokeja? Kad je to tako normalno onda povedite svoju djecu da gledajuju vrhunski događaj imat će što iz ovoga naučiti licemjeri.

PI
PIDOČA
22:35 06.03.2012.

ima vrimena,

BA
balic
07:47 07.03.2012.

Di je sad ministar sporta Jovo da se oglasi ,ili misli da Hokej nije njegova briga.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije