Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

Montreal izbacio Washington

Ottawa Montreal
AFP
29.04.2010.
u 10:02

Hokejaši Montreala napravili su ogromnu senzaciju u prvom krugu doigravanja NHL lige. Pobjedom (2:1) u sedmoj utakmici izbacili su Washington Capitalse, najbolju momčad osnovnog dijela sezone.

Klub iz glavnoga grada bio je uvjerljivo najbolji u ligaškom dijelu natjecanja, imao je najbolji učinak na svome ledu i najveći broj postignutih golova u cijeloj ligi. U mislima je cijeloj momčadi bio samo naslov pa nije ni čudo da su se uoči domaćih utakmica protiv Montreala vrtjele snimke Stanleyjeva pokala uz zvuke Metallicina hita “Nothing Else Matters”.

I činilo se kako sve ide prema planu kad su Capitalsi poveli sa 3:1 u seriji, no uporni Canadiensi, koji su se jedva plasirali u doigravanje, nisu se predavali i u srijedu su navečer šokirali Aleksa Ovečkina i društvo. Postali su deveta momčad koja je s osmog mjesta uoči doigravanja izbacila prve nositelje, ali i jedina takva koja se vratila nakon što je gubila sa 3:1 u seriji.

Montreal pobjedu najviše može zahvaliti sjajnom Jaroslavu Halaku koji je obranio čak 41 udarac Washingtonovih hokejaša. Marc-Andre Bergeron doveo je goste u vodstvo u završnici prve trećine, a Dominic Moore ih je tri i pol minute prije kraja utakmice doveo na prag senzacije.

Capitalsi su ipak vratili nadu nakon pogotka Brooksa Leicha. Do kraja je ostalo još 2.16 minuta i počela je potpuna opsada Montrealovih vrata. Nada domaćih dodatno se povećala nakon isključenja Ryana O’Byrnea, Washington je izvadio vratara i napadao “šest na četiri”, ali Halak je bio nesavladiv.

Montreal u polufinalu Istoka ide na noge branitelju naslova Pittsburgu, koji je kao četvrti nositelj neočekivano ostao najviše postavljena momčad u konferenciji. Ispala su, naime, sva tri divizijska prvaka Istoka: Washington, New Jersey i Buffalo.

NHL doigravanje, prvi krug, srijeda:

Istočna konferencija

Washington (1) – Montreal (8) 1:2

Montreal je dobio seriju s 4-3

Parovi drugog kruga

Istočna konferencija

Pittsburgh (4) – Montreal (8)

Boston (6) – Philadelphia (7)

Zapadna konferencija

San Jose (1) – Detroit (5)

Chicago (2) – Vancouver (3)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije