Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMALO SUSTIGLI 0:3

Medvjedi umrli muški, pa zaplakali u svlačionici

Medveščak
Pixsell
18.03.2010.
u 19:02

Hokejaši Medveščaka završili su prvu sezonu u EBEL ligi nakon velike polufinalne borbe s Red Bull Salzburgom. U petom susretu serije Austrijanci su slavili sa 3:2 i sa 4-1 se plasirali u finale.

Suze u svlačionici Medveščaka nakon kraja utakmice sve su govorile. Nakon 187 dana i 65 odigranih utakmica ledena bajka za ovu je sezonu završena. Medvjedi su u Salzburgu izgubili od Red Bulla s 2:3 (0:1, 0:1, 1:2), pa su bikovi sa 4-1 u pobjedama prošli u finale.

Domaći su od početka krenuli agresivno, te poveli golom Welsera u 5. minuti. Na 2:0 povisio je Koch u 23. minuti, a slavlje domaćih navijača počelo je kada je Siklenka u 49. povisio na 3:0. No, onda je Hećimović u 43. minuti smanjio na 3:1, a Letang u 59. na 3:2. Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo.

- Umrli smo muški. Dali sve od sebe, no ipak nije išlo. Jako sam, jako tužan što je sezona završila. Htjeli smo odigrati još barem jednu utakmicu pred našim navijačima – rekao je John Hećimović nakon utakmice.

A njegov suigrač u napadu Mike Ouellette je dodao:

- Zaslužili smo dobiti još barem jednom, nije Red Bull toliko jači od nas. No važno je da si svi možemo si svi pogledati u oči na kraju.

Ni predsjednik Damir Gojanović nije mogao sakriti emocije.

- Suze mi idu na oči, bila je ovo prava bajka, koja će se siguran sam nastaviti i iduće sezone.. Unatoč ispadanju osjećamo se kao pobjednici – zaključio je Gojanović.

Ted Sator bio je jako ponosan na svoje igrače.

- Jako sam sretan što sam bio dio ovoga, ovo je jedna od mojih najljepših trenerskih sezona. Svi od igrača, navijača i vodstva kluba bili su fantastični – rekao je Sator koji je kao zahvalu u svlačionici izljubio sve svoje igrače..

Svoje ljubimce 50-ak navijača Medveščaka iz salzburške je Eis Arene ispratilo povicima “šampioni, šampioni”. Ove su sezone to zaista i bili. A igrači će se navijačima zahvaliti u nedjelju, na zajedničkom klizanju u Domu sportova (18.30 do 20 sati). Nova sezona počinje početkom rujna, a u Ledenoj će opet biti spektakl, jer već sada prodano je svih 1631 godišnja ulaznica.

A hokejaši Red Bulla u finalu pak čekaju pobjednika dvoboja Vienne i Linza. Nakon jučerašnje pobjede 6:4 (preokrenuli 1:4) Linz je smanjio na 3:2 u seriji.

EBEL liga, polufinale doigravanja:

Red Bull Salzburg – Medveščak 3-2 (1-0, 1-0, 1-2), 4-1 u seriji

Vienna – Linz 4-6 (3-1, 1-4, 0-1), 3-2 u seriji

Ključne riječi

Komentara 15

TE
tepčin
22:01 18.03.2010.

ZIK - ZAK - MEDVEŠČAK! Bravo \"medveščakovci\", napravili ste iznad 100%! Vi nama igrom a mi uz Vas srcem! Neka se ugledaju u Vas svi drugi hrvatski športaši!

IL
ilica
07:54 19.03.2010.

Bravo, Međedi. Pokazali ste da niste tu samo da popunite ligu. Hvala za Sport.

DU
Deleted user
08:18 19.03.2010.

brathrvat Što, malo smo ljubomorni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije