Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Winter Classic

Medveščak na Šalati pobijedio Olimpiju 3:1

Medveščak (1)
Foto: Antonio Bronić i Igor Kralj/PIXSELL
1/15
03.02.2012.
u 21:42

U 6. kolu doigravanja EBEL-a hokejaši Medveščaka su na Šalati pobijedili Olimpiju sa 3:1 (0:1, 2:0, 1:0). Strijelci za našu momčad bili su Siddall, Letang i Koren

Bila je to prava ledena bajka, ustvari polarna. Medveščak je u Winter Classicu pred 4200 navijača na Šalati pobijedio Olimpiju sa 3:1 (0:1, 2:0, 1:0). Golove za medvjede zabili su Siddall, Letang i Koren.

Temperatura je bila 10 stupnjeva ispod ništice, cijelu utakmicu snijeg je neumorno padao na led, a igračima je otežavao i vjetar. No, sve su izdržali. Najgore je na ledu bilo vratarima, potvrdio je to Medveščakovac Michael Ouzas.

– Bilo se nemoguće ugrijati se na golu, imao sam duplu odjeću ali svejedno je bilo hladno, smetao mi je i snijeg koji je padao. No, bilo je jako zabavno, navijači su stvarno sjajni, čudesno je da su ostali do kraja unatoč hladnoći – rekao je Ouzas.

Trener Marty Raymond jedva je dočekao kraj utakmice.

– Nama trenerima je bilo najteže, smrznuo sam se na klupi, uopće ne osjećam noge. Napustio sam Kanadu zbog hladnoće, oženio se u topli San Diego, a sada opet u Zagrebu naletim na ovakvu zimu. Ja sam više ljetni tip. Razmišljam da na sljedećoj utakmici budem negdje na toplome i dajem upute pomoćnicima na klupi, ha-ha – našalio se Raymond.

Igrom svojih igrača bio je zadovoljan:

– Nije bilo lako igrati, no dečki su me poslušali, igrali su sa što manje kompliciranja jer to je jedino moguće u ovakvim uvjetima.

Splićanin Dario Kostović je dodao:

– Uopće se nije mogao voditi pak, bilo je jako puno snijega na ledu. U ovakvim uvjetima ne pobjeđuje bolja, već pametnija momčad.

Veliki pljesak publika je trebala dati sama sebi. Nevjerojatno je kako su do samog kraja ostali na tribinama i glasno bodrili svoje ljubimce.

– Ja sam mislio da publika uopće neće doći, a kad ono bilo je sve puno već na zagrijavanju. Svaka čast – dodao je Kostović.

Medvjede je s tribine bodrio i gradonačelnik Bandić.

– Ma nije hladno, taman je za igrati hokej. Ako su nogometaši kockasti, a rukometaši kauboji, onda bi hokejaše sada mogli prozvati snjegovići koliko je snijega po njima palo – našalio se gradonačelnik Bandić.

Rezultati: RB Salzburg – Linz 4:1, KAC – Alba 2:1, Medveščak – Olimpija 3:1. Poredak: Linz 14, Medveščak 10, Alba, Olimpija i Red Bull 6 bodova...

Ključne riječi

Komentara 6

FE
Felicijen
22:34 03.02.2012.

Na Šalati je bilo kao nekada kad smo bili puno mlađi ! Gdje su ostali ti dani kad je igrao Rataj i tata od današnjeg direktora \"Medvešćaka\" Gojanovića!

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
10:01 04.02.2012.

Bravo Medveščak.Svaka čast navijačima koji su bodrili naše hokejaše.

Avatar mohito
mohito
11:57 04.02.2012.

al da je bilo zima, bilo je....ipak, za medvede se isplati i smrznut...zig zag...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije